07-07 Documental PeronwEl Museu Deu acollirà aquest divendres 10 de juliol, a les 20 h, l’estrena d’un documental fet pel realitzador argentí Laureano Clavero, resident a Segur de Calafell,  amb el qual ha volgut confirmar que el que fou president i militar argentí Juan Domingo Perón va fer una breu visita a la platja de Coma-ruga l‘any 1964.

'Buenos días señor presidente’ és un curt d’uns 15 minuts de durada, dirigit per Clavero, amb la col·laboració de Sergio García, editor i coproductor, i del periodista del Diari de Tarragona Josep Manel Baselga, que va aportar informació per descobrir més detalls sobre l’estada de Perón a Coma-ruga.

El curtmetratge descobreix Villa Buenaventura com la residència de Perón durant les seves visites secretes l'any 1964, convidat per l'impulsor d'aquest nucli urbà, Andrés Trillas, que havia fet fortuna a l'Argentina. El documental recull testimonis de les visites de Perón. Precisament un d’aquests testimonis ha confirmat que va veure l’exiliat president argentí a la residència de Villa Buenaventura, una de les cases indianes que hi ha al passeig Marítim de Coma-ruga, actualment transformada en restaurant.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha assegurat que iniciatives com la d’aquest documental representen un impuls cultural i turístic per al Vendrell, ja que permeten aprofundir més en la història de Coma-ruga.  

Altres activitats al Museu Deu       

El Museu Deu vol fer una aposta decidida per atreure també més públic aquest estiu, centrant-se, especialment, en el públic infantil i també en els turistes que visiten el municipi i les seves platges.

D’una banda, en aquesta línia el Museu ha creat el carnet dels Petits Amics del Museu Deu. Per aconseguir-lo, els nens i nenes de més de dos anys que el vulguin tenir hauran de passar pel Museu Deu durant els mesos de juliol i agost i participar en el joc “Els PAM en acció”. Amb aquest carnet podran gaudir de nombrosos avantatges.

D’altra banda, el Museu Deu continua oferint unes rutes culturals, especialment pensades per als turistes. La ruta novetat d’enguany és l’anomenada “Señores Turistas”, que es durà a terme cada dimecres de juliol i agost. La ruta s'inicia a l’Estany de Coma-ruga, on es comenten les propietats de l'aigua, que ja era explotada pels romans. La passejada continua fins a l'església de Sant Ramon Nonat, tot explicant on va morir Ramon Torras. A primera línia de mar es poden contemplar les dues vil·les indianes i escoltar les històries viscudes allà. El recorregut finalitza davant l'antic balneari on fa més de cent anys ja es realitzaven els famosos "baños de pila y oleaje".

A més, el Museu Deu torna a oferir a l’estiu la ruta “Sal del Mar y entra en el Vendrell”, que es fa cada dijous de juliol i agost, i que porta els participants a fer un recorregut pels carrers del centre històric, els racons més peculiars de la vila, l’església i el mateix Museu Deu, entre altres llocs.

 

Per a més informació: 977666308 / museudeu@elvendrell.net / www.museudeu.com



©2019 Ajuntament del Vendrell