07-09 Menjadors casalswPer tercer any consecutiu, l’Ajuntament i la societat civil del Vendrell han unit esforços per continuar el projecte dels ajuts de menjador dels Casals d’Estiu, que es va iniciar fa dos anys, per garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi i, en especial, a tots aquells que per motius econòmics i familiars es troben en una situació de més vulnerabilitat.

En concret, es tracta d’infants que durant l’estiu es queden sense la beca de menjador escolar i per tant se’ls ofereix la possibilitat d’anar als Casals d’Estiu per tenir garantit almenys un àpat diari. Enguany, durant els mesos de juliol i agost, un total de 154 nens i nenes es beneficiaran dels ajuts per poder-se quedar a dinar als Casals que cada any es duen a terme en alguna de les escoles del municipi, en aquest cas, a l’escola Àngels Garriga.

Aquest any, com a novetat, els menús estan elaborats directament a la cuina de l’escola. En anys anteriors s’havia hagut de buscar la implicació de diversos restaurants de la zona, de la Policlínica Comarcal del Vendrell i de l’Hotel Le Meridien Ra, que eren els què cuinaven els àpats, i de personal de la Creu Roja per fer-ne la recollida.

També com a novetat d’aquest any, l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés, ha organitzat un casal d’estiu a l’Escola Teresina Martorell, on participen 30 nens i nenes del Vendrell que, a part de les activitats lúdiques i esportives, gaudeixen també del servei de menjador.

Aquest estiu, el grup de voluntaris que exerceixen el monitoratge del menjador pertanyen a diverses entitats com són el Grup de Joves de Càritas, la PAH del Vendrell Bloc 47, la Misión Carismática i la Creu Roja del Vendrell, a banda de diversos voluntaris que hi col·laboren a títol individual. El servei de menjador també és possible gràcies també a la col·laboració de la Regidoria d'Infància que realitza els Casals d'estiu en conveni a les entitats de lleure del Vendrell: l’Agrupament escolta Tant com puc, l’Esplai Zig-zag i l'Associació Trèvol.

En total, aquest estiu es repartiran aproximadament uns 4.000 menús. Cal dir que no tots els infants acudiran al menjador durant tot l’estiu. El servei s’organitza per torns (nou setmanes) i des de Serveis Socials es determina el nombre de setmanes que hi pot anar cada infant en funció de les seves necessitats familiars.



©2019 Ajuntament del Vendrell