06-22 imatge biennal 15wLa VIII Biennal de Ceràmica ha triplicat el nombre de participants en el període d'inscripció, que va finalitzar el passat 12 de juny. Concretament, aquesta edició ha batut el rècord de participació, amb un total de 139 ceramistes d’arreu del món que han presentat les seves obres al certamen.

Les procedències dels inscrits són d’allò més variades, ja que provenen d’Alemanya, Argentina, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Corea del Sud, Egipte, Regne Unit, Eslovènia, Espanya, Estats Units, França, Grècia, Hongria, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, República Txeca, Romania, Sud-àfrica, Suïssa, Taiwan, Turquia, Ucraïna, Xile o Xina.

El certamen vendrellenc té l'objectiu de fomentar la creació i la difusió de la ceràmica d’arreu del món. La Biennal està oberta a tots els creadors que utilitzin en la major part de la seva obra tècniques ceràmiques, els quals hi poden participar de forma individual o col·lectiva.

Cadascun dels participants ha pogut presentar un màxim de tres obres, de les quals, si s’escau, el Jurat només en podrà seleccionar una. El Jurat, que estarà compost per persones de reconegut prestigi vinculades al món de la ceràmica i de l’art en general i per un representant de l’Ajuntament del Vendrell, escollirà l’obra d’un màxim de 20 participants. A final del proper mes de juliol es coneixerà ja la resolució del jurat.

Del grup d'obres seleccionades, en sortiran les tres peces guanyadores. Pel que fa als premis, aquesta edició de la Biennal incorpora novetats importants, ja que també passen a ser econòmics. En concret, seran els següents: el primer premi, 4.000 €; el 2n premi, 2.500 € i el tercer premi, 1.000 €. A més, tots tres guanyadors compartiran una exposició conjunta (a l’octubre del 2016) amb l’edició d’un catàleg que inclourà fotografies realitzades per un fotògraf professional de les obres que s’exposaran i un text de cada artista.

       

Com en anteriors edicions, les obres seleccionades pel Jurat s'exposaran a la Sala Portal del Pardo l'octubre de 2015, juntament amb la iniciativa solidària “Emplatem”, en què ceramistes d'arreu poden prendre part enviant un plat de ceràmica amb temàtica lliure. Amb aquests plats es recobrirà la Sala Portal del Pardo perquè tothom que ho vulgui pugui adquirir-ne un, a un preu mínim de 30 €. Els diners recaptats seran destinats íntegrament a beques de menjador per a infants.



©2019 Ajuntament del Vendrell