06-22 new photo with the Casals cellowEl proper 11 de juliol, l’Auditori Pau Casals del Vendrell donarà el tret de sortida al 35è Festival Internacional de Música Pau Casals amb el violoncel·lista japonès Ko Iwasaki, un Festival que es va iniciar l’any 1981 i que és un referent arreu del país i també fora.

Un dels plats forts dels setze concerts programats és la presència del violoncel·lista Amit Peled, el dia 6 d’agost, ja que porta el violoncel de Pau Casals. És un instrument construït l’any 1733 per Matteo Goffriller, que el mateix Pau Casals va comprar l’any 1913 i el va fer servir durant seixanta anys. Aquest instrument, a mans de la Fundació Pau Casals, ha estat cedit temporalment a Amit Peled. En una entrevista feta pública, el mateix Peled diu: “Tenir el violoncel de Pau Casals és el somni de qualsevol violoncel·lista”. Junt amb el pianista Daniel del Pino, oferirà el mateix concert que Pau Casals va interpretar cent anys enrere a Baltimore (EUA), on Amid Peled fa actualment de professor. I manifesta sobre això: “Pau Casals va identificar que un concert entreteniment no és només una cosa seriosa. Això vol dir que has de compartir amb el públic seriositat, tristesa i felicitat, i humor. I totes aquestes qualitats són evidents en el programa d’aquest concert, que es construeix més o menys com un dinar: hi ha un aperitiu, després un bistec amb una suite de Bach i, com cada bon àpat català, tens postres. I els postres són tan bonics i especials! Aquesta és la segona part del concert: peces de música molt més curtes. Portaré aquest programa per tot el món, acabant amb un concert al Centre Kennedy de Washington el novembre que ve. El concert al Vendrell serà el primer a Europa d’aquest programa, que ja he fet als Estats Units d’Amèrica”.

Amit Peled ja va triomfar en el Festival Internacional de Música Pau Casals de l’any passat, i això fa que les ganes de tornar-lo a escoltar s’hagin multiplicat, i més ara amb el violoncel de Pau Casals dalt de l’escenari del Vendrell.

Altres cites a tenir en compte del Festival són els cinc concerts d’orquestres de cambra: els de l’Orquestra Berg de Praga, la Camera Musicae, l’Orquestra Da Camera i la Camerata XXI. Sense oblidar els reconegudissíms solistes Paul Lewis, piano, i Pepe Romero, guitarra.



©2019 Ajuntament del Vendrell