06-08 Brossa Quartet CordawL’Auditori Pau Casals del Vendrell clourà, aquest dissabte 13 de juny a les 22 h, el Cicle + Músiques amb un concert del Brossa Quartet de Corda, en el qual la música es planteja com una reflexió sobre el concepte del temps.

Dins del programa hi figuren dues obres dels reconeguts compositors, Carlota Baldrís i Xavier Pagès, que, juntament amb els membres del Quartet, participaran en un col·loqui posterior al concert, en què s’hauran interpretat dues de les seves darreres obres.

El Brossa Quartet de Corda, actualment en residència a l’Auditori Pau Casals, està format perAleix Puig i Pere Bartolomé, violins; Imma Lluch, viola, i Quico Pugès, violoncel. Han preparat un concert que porta per títol Temps al temps, un repertori musical singularíssim i molt atractiu sobre el concepte del temps. En contraposició a les presses, a l’estrés de la vida actual, l’assistència a un concert s’ha convertit en això: donar temps que passi el temps que permet la successió de sons estètics, que és el fet musical.

El Brossa Quartet de Corda presenta un programa que culmina amb la figura de Joan Manén i el seu recuperat i magnànim quartet de corda. Aquesta obra és recuperada el 2015 pel Brossa Quartet de Corda, en col·laboració amb l’Associació Joan Manén, i és la banda sonora d’un dia qualsevol, a través de tres emocions: la transparència del matí, l’exultació del migdia i les inquietuds de la nit. Precedeixen a aquest quartet històric, tres obres breus en clau més actual: les Inquietuds, de Joan Chic i Alfonso, que connecten directament amb les inquietuds nocturnes de Manén, són també les inquietuds vitals i iniciàtiques d’aquest compositor i violinista lleidatà. Així mateix, Camí de segons, de Xavier Pagès, és l’estrena de la versió per a quartet de corda d’aquesta peça inspirada en el poema homònim de Joan Brossa, que reflexiona sobre l’indefugible pas del temps en un tic-tac que percebem com a constant al llarg de tota la peça i que ens transporta a moments d’una intensitat avassalladora, fins a coronar-se en la mort. Finalment, presentaran una obra d’encàrrec de la vendrellenca Carlota Baldrís, que, a proposta del Brossa Quartet de Corda, revisa amb la seva mirada actual el trajecte de matí-migdia-nit de l’obra de Manén.



©2019 Ajuntament del Vendrell