06-02 signatura conveni ruta genis02 webL’Ajuntament del Vendrell, a través del Patronat de Turisme, ha signat la renovació corresponent a l'anualitat 2015 del conveni de col·laboració territorial per al desenvolupament del projecte "El Paisatge dels Genis".

La Ruta del Paisatge dels Genis és una proposta que va més enllà de la visita dels centres culturals dedicats als genis de Gaudí, Miró, Casals i Picasso, i que formen part de la Ruta (el Gaudí Centre a Reus, el Centre Miró a Mont-roig, la Casa nadiua i la Vil·la Museu Pau Casals al Vendrell i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan). Se centra en el territori per millorar la capacitat de comercialització de les empreses i productes que en formen part amb un argument de marca distintiu, potent i d'alt valor.

A banda de la visita als centres culturals dels genis, la Ruta del Paisatge dels Genis proposa itineraris, excursions, activitats de turisme actiu, descobrir la gastronomia local i endinsar-se en les festes i tradicions. Per a això, compta amb l'adhesió de les empreses i institucions que ofereixen aquests serveis a través de la Targeta Genial, que és un element de fidelització dels visitants que alhora afavoreix la generació de fluxos turístics entre els recursos principals de la ruta.

La Targeta Genial és una multientrada que integra els centres culturals i l’oferta de les empreses per promoure la implicació privada en el producte i l’economia de la zona. Aquesta dóna dret a gaudir de les promocions dels establiments col·laboradors. En aquest sentit, el Paisatge dels Genis compta amb 35 empreses col·laboradores, que ofereixen fins a 40 promocions i col·laboren en viatges de premsa i d’operació turística. Entre les empreses hi ha, entre d’altres, allotjaments, restaurants i empreses d’activitats. Aquesta Targeta es comercialitza a través dels centres culturals de la Ruta, les oficines de Turisme de l’Agència Catalana de Turisme a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, i els allotjaments col·laboradors, així com a través d’altres plataformes, com Hotelextras, plataforma d’Hotelbeds de venda d’activitats i excursions de Costa Daurada.

El 78% de visitants de la Ruta que van comprar la Targeta Genial l’any 2014 van visitar almenys un segon centre cultural. Aquesta xifra s’ha anat incrementant des del seu llançament el 2012, quan ja el 49% dels turistes visitaven un segon centre cultural. La dada evidencia l’efecte multiplicador de la proposta i permet posar la mirada en el potencial de fluxos de la Ruta, amb un total de 103.929 visitants rebuts durant l’any 2014 per part dels centres culturals que en formen part.

Per a la promoció de la Ruta, es distribueixen tríptics comercials entre els centres culturals que en formen part i els punts d’informació oficials, a més de fer-ho també a 270 punts de difusió repartits entre oficines de turisme, hotels, càmpings, restaurants i l’aeroport de Reus, situats al litoral de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, des de Cunit fins a Deltebre, així com a museus, centres i associacions culturals de Barcelona. També es duen a terme anualment accions de promoció en mitjans de comunicació, ja sigui amb l'organització o participació en viatges de premsa, ja sigui amb la publicació de reportatges a mitjans de Tarragona, Barcelona, Espanya o França, principalment. Altres accions de comercialització són la particiació en workshops i jornades de treball amb el sector turístic, i la presència en fires a través dels socis.

Així mateix, els propers mesos està prevista l’activació d’un nou aplicatiu al web de la Ruta del Paisatge dels Genis destinat al client final, que ofereix propostes culturals i d'oci, així com altres experiències de les quals formen part aquestes empreses i que estan paquetitzades combinant diversos recursos.


Més informació sobre El Paisatge dels Genis: http://www.elpaisatgedelsgenis.cat



©2019 Ajuntament del Vendrell