El proper divendres 22 de maig, a les 19 h, tindrà lloc al Museu Deu la xerrada “La model en primera persona”. Actualment, la sala d’exposicions temporals del Museu Deu acull una important mostra d’escultura que porta per títol “Les models: una vida al descobert”. Es tracta d'una mostra que vol donar el màxim protagonisme a la figura femenina i treure-la de l’anonimat per descobrir qui s'amaga darrera de la imatge.

 

El recorregut a través de l'obra escultòrica de la mostra permet conèixer i recordar el paper de la dona al llarg de 150 anys, sense oblidar històries personals i íntimes de la relació entre artistes i models, que converteixen l'obra d'art en un testimoni vital.

L’exposició, amb obres d’artistes tan destacats com Josep Salvadó Jassans, Ricard Sala, Apel·les Fenosa, Josep Cañas i Philippe Lavaill, entre d’altres, es va inaugurar el passat divendres 6 de març dins dels actes del Dia Internacional de les Dones, per mostrar tot un conjunt d’escultures inspirades en la figura femenina.

Aquest divendres dia 22 el Museu Deu serà el punt de trobada, per primera vegada, de les models Maria Gato i Claudia Cascante.

Maria Gato, a més a més de participar en la taula rodona com a model de Josep Salvadó Jassans, és llicenciada en Belles Arts (Pintura) per la Universitat de Barcelona. Com a pintora, destaca la seva extensa trajectòria artística, amb obres en col·leccions privades d’Europa, l’Amèrica llatina, els Estats Units i l’Àfrica.

Claudia Cascante és l’actual companya i musa de l’escultor català nascut a Perpinyà Philippe Lavaill. Des de fa dos anys treballa com a model artística a Andorra, adaptant-se a les exigències dels alumnes de les escoles d’art.

La xerrada també comptarà amb la participació de l’escultora d’Igualada Teresa Riba, llicenciada per la Facultat de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona. Riba és professora d'escultura i dibuix a l'Escola municipal d'Art Gaspar Camps d'Igualada i d’Historia de l'Art a l'Acadèmia Feli. Les seves escultures de nens conviden a la reflexió i desperten sentiments concrets en l’espectador.

La xerrada serà a les set de la tarda i és oberta a tothom.©2019 Ajuntament del Vendrell