05-13 Casals estiuwDes de l’Ajuntament del Vendrell, concretament des de l’Àrea d’Infància i Joventut, es promou la realització d’activitats d’estiu per a la infància i l’adolescència, per donar resposta a la demanda de les famílies cobrint un temps que els menors de la vila tenen desocupat amb un caire educatiu i alhora lúdic.

També s’hi col·labora organitzativament per tal de facilitar la comunicació entre les entitats organitzadores i altres agents educatius o serveis del Vendrell amb els quals es coordina, per donar major resposta a les necessitats tant dels infants com de les famílies. Totes i cadascuna de les persones que formen aquest equip de treball són indispensables per configurar l’engranatge que permet fer realitat aquest projecte.

Les activitats d’estiu del Vendrell i de Coma-ruga, organitzades per l’Associació Trèvol, l’Esplai Zig-Zag i l’Agrupament Escolta Tant com Puc, estan formades per un equip humà molt ben preparat i amb àmplia experiència en l’educació en el temps de lleure. Garantia d’aquesta experiència és la tasca que, des de fa ja alguns anys, porten a terme de forma voluntària per tirar endavant les seves entitats de lleure. L’any passat, un total de 278 infants i joves del Vendrell i 82 de Coma-ruga van gaudir de les activitats d’estiu. La valoració positiva i el bon funcionament consolida els Casals d’Estiu i la seva tasca.

Un any més, es presenta el projecte per a aquest 2015. El proper 1 de juny s’obre el període d’inscripcions dels Casals d’Estiu del Vendrell i Pira’t Estiu al Centre cívic L’Estació del Vendrell (av. Jaume Carner, 1) i dels Casals d’Estiu de Coma-ruga al Centre Cívic (av. Generalitat, s/n).

Les activitats estan adreçades als nascuts de l’any 2003 al 2011 (ambdós inclosos) i es realitzaran del 29 de juny al 28 d’agost. Les inscripcions es podran fer per períodes setmanals, amb un horari de 9.30 h a 13.30 h, d’un total de 9 setmanes al llarg de l’estiu. Cada setmana té un cost de 39 € i se'n bonifica el preu per cada quinzena, que llavors té un cost de 67 €. Així, tres setmanes costarien 106 €; quatre, 134 €, i així successivament.

També hi haurà un servei d’acollida de 8.30 h a 9.30 h, el cost del qual és de 10 € setmanals, 19 € si és en setmanes consecutives, i un servei d’acollida de migdia de 13.30 h a 14 h amb un cost de 5 €.

Pel que fa al servei de menjador dels Casals d’Estiu del Vendrell, funciona com el criteri de preus per setmana de les activitats: té un cost de 35 € per setmana i, fent la inscripció de la segona setmana consecutiva, el cost serà de 60 € per a dues setmanes. Així mateix, es pot fer ús del servei en un dia puntual (7 €). Els Casals d’Estiu de Coma-ruga ofereixen un servei de menjador de carmanyola. Per poder realitzar el menjador, cal un mínim d’infants inscrits.

El Pira’t Estiu és un projecte adreçat a joves nascuts de l’any 1999 al 2002 (ambdós inclosos). Dura tres setmanes (del 29 de juny al 17 de juliol), les dues primeres setmanes es realitzaran excursions i la tercera es marxarà cinc dies d'acampada. El cost d’aquesta activitat és de 157,50 €.

Els Casals d’Estiu del Vendrell i el Pira’t Estiu es duran a terme a l’Escola Àngels Garriga i els Casals d’Estiu de Coma-ruga a l’Escola Els Secallets.



©2019 Ajuntament del Vendrell