05-05 reunio junta espais escrits01wEl dimarts 5 de maig va tenir lloc la reunió, de caràcter bimensual, de la junta de l'associació Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català, i aquesta vegada ho van fer al Vendrell amb motiu de la recent obertura de la Casa Museu Àngel Guimerà.

Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català és una associació privada sense ànim de lucre, constituïda l’any 2005 amb l’objectiu d’articular els projectes de custòdia, recerca i difusió del llegat tangible i intangible dels escriptors de la literatura catalana, per tal de cartografiar el patrimoni literari català a través de les institucions que el vetllen i en promouen la lectura i els estudis. L’entitat es finança a través dels seus associats i el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de Girona i la Fundació Lluís Carulla.

Les àrees de treball que es duen a terme són l’assessorament i la dinamització de rutes literàries; la renovació i el manteniment del portal www.espaisescrits.cat; la construcció i el desenvolupament del Mapa Literari Català; l’organització d’una jornada tècnica que se celebra anualment; la difusió transversal del projecte Espais Escrits: educació, turisme, cultura, espais naturals, mitjans de comunicació, etc., i la captació de nous associats arreu dels Països Catalans. 

L’actual junta directiva està formada per:
Anna Aguiló, de la Fundació Josep Pla (presidenta)
Isabel Graña, de l’Espai Betúlia, (vicepresidenta)
Carme Torrents, de la Fundació Jacint Verdaguer (secretària)
Àngels Santacana, de la Casa Museu Àngel Guimerà (tresorera)
Eduard Bech, del Museu dels Sants (vocal)
Carme Castells, de la Casa Museu Llorenç Villalonga (vocal)

Una de les activitats que es porten a terme per donar a conèixer els espais dels escriptors és el concurs “La casa del mes”, que aquest maig està dedicat a la Casa Museu Àngel Guimerà, amb motiu de la seva recent obertura, i s’hi pot participar responent tres preguntes sobre aquest espai al web http://www.quellegeixes.cat/concurs/la-casa-del-mes-de-maig-casa-museu-angel-guimera.



©2019 Ajuntament del Vendrell