05-05 missió inversa 250Després de tres dies d'intensa activitat centrada en la promoció del Baix Penedès com a zona d'interès logístic, la primera Missió Inversa amb empresaris de Flandes (Bèlgica) va arribar a la seva fi deixant bones impressions per ambdues parts.

L'objectiu principal d'aquest projecte, iniciativa de l'Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Tarragona, i la partició activa del Consell Comarcal del Baix Penedès, així com dels diferents ajuntaments que componen la comarca, és la promoció internacional del Baix Penedès com a destinació per a la implantació d'empreses del sector logístic.

Les particularitats del territori, quant a la seva ubicació geogràfica i recursos de comunicació marítima, ferroviària i per carretera amb la resta de la península i Europa, són alguns dels avantatges principals que la comarca aporta com a arguments de pes per a la inversió empresarial, especialment en uns moments en què la tendència global en la ruta de mercaderies procedents del mercat asiàtic es decanta a favor dels ports del sud del Mediterrani.

Les vuit empreses convidades estan especialitzades en diferents activitats vinculades al sector logístic, com són la fabricació i la distribució de compactadores de residus, el transport intermodal de mercaderies, el transport marítim o la venda i la distribució de contenidors i maquinària per a la construcció.

L'agenda de treball, després de la presentació i benvinguda a la comarca el dimarts 28 a la tarda, es va iniciar l'endemà amb una visita a l'empresa IDIADA i als polígons industrials de l’Albornar, al municipi de Santa Oliva, i a Les Planes, a la Bisbal del Penedès. Posteriorment, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va fer una presentació detallada de les instal·lacions, seguida, més tard, d'una visita als diferents emplaçaments. La tarda es va completar amb una visita a un celler. Una activitat en la qual els convidats van tenir l'oportunitat de conèixer la geografia més agrícola del territori i les seves particularitats vitivinícoles.

La jornada del dijous dia 30 va continuar amb un recorregut pel Parc Empresarial de Calafell, seguida d'una visita a la multinacional Saint-Gobain de l'Arboç. Ja al migdia, Alfons Colmenal, de Cimalsa, empresa pública de la Generalitat encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d'infraestructures logístiques, i Albert Martínez, d’Invest Catalonia, del departament d’ACCIÓ, encarregada de la promoció exterior i la captació d'inversió empresarial per a Catalunya, van exposar a les empreses convidades les línies principals de treball de les seves respectives corporacions.

El regidor de l'EINA, Kenneth Martínez, comenta que "aquesta Missió Inversa amb empreses belgues de la regió de Flandes és la primera iniciativa d'aquest tipus duta a terme a Catalunya des del món local. Encara que és evident que accions com aquesta necessiten de períodes llargs per aconseguir donar fruit, és clar que són intervencions necessàries per avançar en el desenvolupament econòmic d'una comarca molt castigada per l'atur i en la qual es necessita una diversificació dels sectors econòmics, tradicionalment limitats al sector de la construcció.



©2019 Ajuntament del Vendrell