03-17 Poema visualBibliotecawAmb motiu del dia Mundial de la Poesia que se celebra el proper 21 de març, la Biblioteca Pública Terra Baixa (BPTB) ha programat les següents actuacions:

“Escampall de versos”. Al llarg de la setmana del 16 al 21 de març de 2015, per tots els espais de la BPTB hi haurà fragments de poemes, en diverses llengües, per estimular els usuaris a llegir poesia. El suport d’aquests fragments serà paper d’embalar, fulls de colors, etc.

També s’ha fet una autoedició de punts de llibre dedicats a la poesia; en una de les cares hi ha un poema i una il·lustració per a adults i, en l’altra, un poema i una il·lustració infantil/juvenil.

A la façana de la BPTB, “Recita!”: s’instal·laran dues pancartes impreses amb plòter pel Consell Comarcal del Baix Penedès amb poemes visuals de Chema Mahoz i Sarah Illemberger que recordaran la celebració de la Setmana de la poesia.

Del 16 al 28 de març de 2015, a la sala infantil de la BPTB, Quinzena de la poesia, amb quatre petits jocs relacionats amb el tema. L’objectiu de l'activitat és que els nens llegeixin i creïn la seva pròpia poesia.

El divendres 20 de març, a les 18 h, al terradet de la BPTB, hi haurà un recital de poesia a càrrec dels alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística del Vendrell (CNL). Els alumnes dels cursos del CNL recitaran el poema Illa escrita, de Jaume Pont, en diverses llengües.

A continuació, Nati Soler Alcaide, poetessa de Llorenç del Penedès i guanyadora, entre d’altres, del 19è Premi de Poesia Màrius Torres l’any 2014 i del Nacional de Poesia d’Andorra, parlarà sobre la poesia i recitarà versos dels seus llibres. L’acte serà presentat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, Albert Solé.

 

Imatge:  Poema visual de Sarah Illemberger



©2019 Ajuntament del Vendrell