03-11 rp subvencio autonoms 250Aquest 2015, l’EINA subvencionarà el 80% de la quota d’autònoms dels nous emprenedors que iniciïn una activitat empresarial.

Des de l’any 2012, l’EINA Espai Empresarial ha ajudat a constituir 198 noves empreses al Vendrell i comarca, amb un total de 230 nous autònoms i 63 treballadors contractats per aquestes mateixes empreses. Això representa un total de 293 persones que, com a autònoms o contractats en el règim general, han abandonat l’atur.


L’EINA, amb l’objectiu de reduir la mortalitat d’aquestes noves empreses, que se situa en un 12% en el primer any, subvencionarà el 80% de la quota d’autònoms d’aquest període. En el cas de les persones que poden acollir-se a la tarifa plana, això significa que dels 1.130 euros anuals en quotes d’autònoms pagarien només uns 218 euros.


Els emprenedors que des de l’any 2012 han creat noves empreses a través de l’EINA, preferentment petit comerços i bars/cafeteries, ho han fet amb una inversió inicial per sota dels 30.000 euros, procedents de recursos propis o de la capitalització de l’atur. Per aquest motiu, una reducció en les quotes d’autònoms significa una ajuda important per a la viabilitat d’aquestes noves empreses.


Tenint en compte que durant el 2014 el 34% de les persones que a través de l’EINA han abandonat l’atur han sigut autònoms i que un 24% dels nous treballadors contractats ho han sigut a través d’aquestes empreses, els programes de suport a l’emprenedoria i l’autoocupació tenen un impacte directe en la reducció de l’atur.


Kenneth Martínez, regidor d’Ocupació de l’Ajuntament, comenta que: “en la lluita contra l’atur, el suport als nous autònoms, a la petita i mitjana empresa, és clau per consolidar un teixit empresarial competitiu que generi nous llocs de treball”.

 

Per a més informació: L’EINA, tel. 900 33 88 33.



©2019 Ajuntament del Vendrell