02-21 reunió entitats reforma fiscal 250El passat dissabte 21 de febrer, a la Sala d’actes del Centre cívic L’Estació, va tenir lloc una jornada informativa sobre les principals novetats de la reforma fiscal i de la Llei de transparència que afecten les entitats no lucratives, organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament del Vendrell, a la qual hi van assistir un centenar de persones que representaven una seixantena d’entitats del municipi.

La sessió va començar a les 10 del matí i el seu contingut estava especialment adreçat a aquelles persones vinculades a la gestió econòmica de les entitats. I és que davant dels canvis que suposa la reforma fiscal aprovada a final del mes de novembre pel govern espanyol, totes les associacions, sigui quin sigui el seu àmbit d’actuació (veïns, AMPA, culturals, socials, esportives, etc.) estan obligades a presentar la declaració de l’Impost de Societats i a portar una comptabilitat per partida doble d’acord amb el Pla General Comptable d’associacions i fundacions catalanes.

Així mateix, a partir de l’aprovació de la Llei de transparència i de la seva propera implementació, les entitats han de conèixer si la normativa legal els afecta i quins tràmits han de fer per complir-la. Igualment, la xerrada també va oferir recomanacions, eines i idees que poden ajudar a avançar cap a unes organitzacions més transparents.

La jornada informativa va anar a càrrec d’un professional de la Fundació Pere Tarrés, expert en la gestió i la direcció d’entitats, i va tenir una durada de 3 hores, durant les quals va fer una presentació de com afecta la reforma fiscal i la llei de transparència a les entitats no lucratives i, al finalitzar, va respondre les preguntes que li van fer els assistents.

La Regidoria de Participació Ciutadana ha volgut fer un esforç per fer arribar el màxim d’informació sobre aquests canvis importants a les entitats del Vendrell. Tot i que la Conselleria d’Acció Cívica de la Generalitat, una de les administracions impulsores dels canvis legislatius, ja ha dut a terme sessions similars a les grans ciutats, l’Ajuntament vendrellenc ha volgut apropar-la al teixit associatiu de la vila amb aquesta xerrada de dissabte.

La documentació relacionada amb aquesta jornada es pot consultar al web municipal:
http://www.elvendrell.net/reforma-fiscal-i-llei-de-transparencia

Per a més informació: Participació Ciutadana, tel. 977 10 94 94.           



©2019 Ajuntament del Vendrell