02-24 cursa ciclista social webEl passat 22 de febrer es va realitzar la V Cursa Social Baix Penedès amb una participació de 162 corredors. La cursa te un total de 77 km amb una ascenció al coll de Santa Cristina de tercera categoria a falta de 21 km per a la meta.

A les 10 del mati es va donar la sortida a la cursa, on el pilot va estar continuament animat per realitzar diferents escapades, pero abans del primer pas per la població del Vendrell, el tàndem guanyador de l’edició anterior, format per la parella Joan Font i Ignacio Ávila del equip AVENGER MONTON, van iniciar l’aventura en escapar-se en solitari a més de 50 km per a la meta. Cal recalcar que, el proper cap de setmana, aquesta parella de corredors disputaran el Campionat d’Espanya de tàndems i la cursa comarcal els ha servit de test previ davant del campionat nacional. Com van poder veure els aficionats, la compenetració d’aquests dos corredors és màxima, doncs van tenir un domini complert en el terreny pla com en l’ascenció al coll de Santa Cristina, on van mantenir les distàncies al pas pel premi de muntanya amb 1 minut i 25 segons sobre el grup perseguidor. En el tram de baixada i pla, favorable per als tàndem, van augmentar la distància sobre els perseguidors a més de dos minuts, cosa que els val permetre arribar al Vendrell i poder celebrar tranquil·lament la seva segona victòria consecutiva. Recordem que el corredor Joan Font de les cinc edicions ja ha guanyat tres vegades, dues amb tàndem i una en solitari.