La Regidoria de Participació Ciutadana de l'Ajuntament del Vendrell organitza per al proper dissabte, 21 de febrer, una jornada informativa sobre les principals novetats de la reforma fiscal i de la Llei de transparència que afecten les entitats no lucratives.

La sessió es durà a terme a les 10 del matí, a la Sala d'actes del Centre cívic L'Estació, i està especialment adreçada a aquelles persones vinculades a la gestió econòmica de les entitats. I és que davant dels canvis que suposa la reforma fiscal aprovada a final del mes de novembre pel govern espanyol, totes les associacions, sigui quin sigui el seu àmbit d'actuació (veïns, AMPA, culturals, socials, esportives, etc.) estan obligades a presentar la declaració de l'Impost de Societats i a portar una comptabilitat per partida doble d'acord amb el Pla General Comptable d'associacions i fundacions catalanes.

Així mateix, a partir de l'aprovació de la Llei de transparència i de la seva propera implementació, les entitats han de conèixer si la normativa legal els afecta i quins tràmits han de fer per complir-la. Igualment. La xerrada també oferirà recomanacions, eines i idees que poden ajudar a avançar cap a unes organitzacions més transparents.

La jornada informativa anirà a càrrec d'un professional de la Fundació Pere Tarrés, expert en la gestió i la direcció d'entitats, i tindrà una durada de 3 hores.
Atès que l'aforament de la sala és limitat, cal confirmar l'assistència abans del 19 de febrer enviant un correu electrònic a pciutadana@elvendrell.net indicant el nom de l'entitat, persones que hi assistiran i la seva funció dintre l'associació. D'aquesta manera, també s'intentarà adaptar al màxim els continguts a la tipologia i a les característiques de les entitats assistents.
La Regidoria de Participació Ciutadana ha volgut fer un esforç per fer arribar el màxim d'informació sobre aquests canvis importants a les entitats del Vendrell. Tot i que la Conselleria d'Acció Cívica de la Generalitat, una de les administracions impulsores dels canvis legislatius, ja ha dut a terme sessions similars a les grans ciutats, l'Ajuntament vendrellenc ha volgut apropar-la al teixit associatiu de la vila amb aquesta xerrada de dissabte.



©2019 Ajuntament del Vendrell