02-03 menjador tivoliwEl servei municipal de menjador per a gent gran és un servei que es va iniciar al maig del 1998 i que ofereix un servei de dinars, de dilluns a dissabte, a preus molt assequibles, amb menús equilibrats i nutritius. Es tracta d'un servei que permet a aquelles persones que ho necessiten o ho desitgen gaudir d'uns menjars adequats i d'un espai per compartir una estona amb altres persones.

El menjar s'elabora a la cuina central de la Residència d'Avis de la Muntanyeta i és servit per la mateixa empresa adjudicatària del servei de menjador de la residència. Així mateix, també s'ofereix un servei a domicili per a aquelles persones que, per les seves circumstàncies socials o de salut, necessiten que se'ls porti el dinar a casa.

Des de l'inici del servei, aquest ha anat variant en nombre d'usuaris, però actualment és un servei plenament consolidat que cada vegada té més demanda. Si es comparen les xifres dels darrers dos anys, l'any 2013 es van servir un total de 5.394 àpats (850 a domicili i 4.544 al menjador de l'Esplai de la Gent Gran del Tívoli), mentre que durant l'any 2014 s'han servit un total de 6.578 àpats (1.825 a domicili i 4.753 al menjador).

Segons la regidora de Gent Gran, Eva Moreno, "aquest augment és degut, sobretot, a la qualitat del menjar, el bon servei que s'ofereix i el cost assequible dels àpats". També assegura que, cada vegada més, "la gent gran és conscient de la importància d'una bona alimentació i del fet dels beneficis que comporta compartir una estona i relacionar-se amb altres persones".

Per poder accedir a aquest servei de menjador és imprescindible disposar de la Targeta de Gent Gran. El servei de menjador diari es presta a l'Esplai de la Gent Gran del Tívoli, a la plaça del Tívoli núm. 5, del Vendrell. Cal fer la reserva un dia abans, de 13 h a 15 h, al responsable de cuina, al mateix Esplai.



©2019 Ajuntament del Vendrell