L’Ajuntament del Vendrell i aigües de tomoví, empresa mixta municipal que gestiona el Servei Municipal d’Aigua, recorda alguns consells bàsics als veïns per evitar les incidències que puguin ocasionar les baixes temperatures anunciades per als propers dies, i que puguin afectar les instal·lacions interiors particulars i els comptadors dels habitatges.

 

L’empresa informa que les baixes temperatures poden afectar principalment els habitatges aïllats o adossats si els comptadors d’aigua i les canonades exteriors no estan prou aïllades, especialment si la façana està orientada al nord. Per aquest motiu, si es tenen conduccions d’aigua o comptadors a la intempèrie o susceptibles de patir problemes de congelació, es recomana de protegir-los amb algun tipus de material aïllant. Pot servir, per exemple, la fibra de vidre. A més, s’ha de comprovar que el caixetí o armari, on es troba el comptador, estigui en bon estat per evitar riscos. En cas de congelació, no s’han de forçar mai les claus de pas. Si es detecta que la canonada presenta signes de congelació, s’ha d’aplicar aire calent a la zona i protegir-la amb aïllant. Així mateix, si no es pensa fer ús de l’aigua durant un període llarg, una altra mesura habitual de prevenció consisteix a tancar la clau de pas i buidar les canonades particulars, perquè no hi quedi aigua a dins.

Un cop passades les gelades, aigües de tomoví recomana que es revisin les instal·lacions interiors per comprovar que no hi hagi fuites. Si visiblement no es detecta cap fuita, és bo controlar si el comptador registra consum d’aigua, assegurant-nos que totes les aixetes estan tancades i els electrodomèstics no estan funcionant. Si s’observa una fuita d’aigua, s’aconsella que es realitzin les reparacions tan aviat com sigui possible per evitar danys materials i un consum innecessari d’aigua. Cal recordar que el manteniment de la instal·lació interior és una responsabilitat individual de cada particular.

Per a qualsevol consulta, aigües de tomoví recorda als vendrellencs que tenen a la seva disposició el telèfon d’atenció al client 900 81 27 81 les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.©2019 Ajuntament del Vendrell