01-28 rp factura electronica 250El 27 de desembre de 2013 es va aprovar la Llei 25/2013, d’impuls de la factura electrònica i creació del registre comptable de factures del sector públic, que estableix l’obligatorietat per als proveïdors de les administracions públiques de presentar les seves factures en format electrònic. Per donar compliment a aquesta obligatorietat, i seguint el camí cap a la implantació de l’administració electrònica, l’Ajuntament del Vendrell s’ha adherit al servei eFACT que ofereix el Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), mitjançant el qual els proveïdors podran enviar telemàticament les seves factures electròniques.

 

Es tracta d’una plataforma accessible tant des de la pàgina web del Vendrell (www.elvendrell.cat), com des de cercadors d’Internet amb paraules claus com “bústia”, “factura” i “Vendrell”. Si s’hi accedeix des de la pàgina web municipal, a la secció esquerra hi ha un bàner amb el logotip del servei eFACT que enllaça amb un apartat en què, en aquests moments, hi ha accessible la bústia d’entrada de factures dels proveïdors de l’Ajuntament. En breu, també s’hi trobaran els accessos a les bústies per als proveïdors dels patronats. El fet que aquests accessos encara no estiguin disponibles és una qüestió de tramitació del Consorci que requereix el seu temps.

En aquesta bústia del servei eFACT, els proveïdors no només poden presentar les seves factures electròniques i consultar-ne l’estat, sinó que també poden trobar eines, gratuïtes o de pagament, per fer-se les seves pròpies factures i informació sobre els certificats que el Consorci AOC accepta per a aquest servei. A l’apartat del servei també es troba el correu electrònic a través del qual s’han de fer totes les consultes i peticions referents a la facturació electrònica. Cada patronat també disposarà d’un correu electrònic a disposició dels seus proveïdors per poder fer les consultes i peticions corresponents. Així mateix, s’està preparant la “Plataforma dels Proveïdors”, a través de la qual els proveïdors podran consultar d’una forma més acurada els estats de tramitació de les seves factures i consultar i sol·licitar modificacions de les seves dades.

Tot i que la plataforma eFACT és un servei del Consorci AOC, s’ha treballat per tal de fer possible la interoperativitat entre la plataforma i el sistema intern d’aplicacions de l’Ajuntament. D’aquesta manera, les factures que entrin per eFACT, automàticament, es descarregaran a l’aplicació comptable, facilitant i agilitzant d’aquesta manera la tramitació de les factures, amb la voluntat de donar un servei més eficaç i eficient a la ciutadania.

El regidor de Règim Intern, Joan M. Diu, destaca que “s’han volgut posar les coses més fàcils als proveïdors en la seva relació amb l’Ajuntament”. En aquest sentit, ja s’ha fet una sessió informativa a proveïdors, i està previst fer-ne alguna altra en breu, per explicar als proveïdors el funcionament de la facturació electrònica.



©2019 Ajuntament del Vendrell