12-01 foto zongora juny 14 250El divendres 5 de desembre, a les 21 h, a l’església parroquial del Vendrell, els Amics de l’Orgue programen un concert de músiques nadalenques a càrrec del Cor Zóngora, dirigit per Montserrat Meneses, i de l’organista Jonatan Carbó.

El programa del concert, que conté l’estrena d’obres dels compositors vendrellencs Carlota Baldrís i Albert Solé, és el següent:

- Suite de Nadal,d’Albert Solé,

- Sis cançons de Nadal, de Jordi Doménech,

- Rondalla del bou,de Carlota Baldrís, dedicada al Grup Pessebrista del Vendrell pel seu 25è aniversari.

El Cor Zóngora va néixer l’any 1996 en el si de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell (EMMPAC) i està format per una trentena de noies, la majoria estudiants de l’Escola, que treballen per aconseguir una acurada emissió vocal i per oferir una interpretació fidel i rigorosa de tota mena de repertoris, des de música antiga fins a contemporània. Sota la direcció de la seva fundadora, Montserrat Meneses, ha pogut treballar i actuar amb músics tan diversos com Josep Vila, Josep Prats, Carlota Baldrís o la directora de cors Theodora Pavlovitch.

Montserrat Meneses va iniciar els seus estudis musicals a l´EMMPAC. Des de fa sis anys és la directora musical del Concert de Nadal per a la gent gran organitzat per l’Ajuntament de Barcelona en col·laboració amb l’Auditori de Barcelona. Ha estat membre de l'equip de professors de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC), ha impartit diversos cursos de direcció coral i de pedagogia i ha col·laborat en diverses edicions del “T’encantarà”, organitzat per l’Auditori de Barcelona.

Jonatan Carbó va estudiar orgue amb la professora Maria Nacy al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona. Ha ofert concerts d’orgue arreu de Catalunya, a les Illes Balears, Espanya, França i Finlàndia. Alhora, ha col·laborat amb nombroses formacions vocals i instrumentals, com el Cor Vivadi, el Cor Liedercàmera o l’Orquesta Terrassa 48. Ha enregistrat el CD El Llibre de l'orgue de Santa Maria de Vilafranca del Penedès, del compositor Josep Soler. Des de l’any 2000 és professor d'orgue a l'EMMPAC.



©2019 Ajuntament del Vendrell