11-19 inauguracio centre adults2 250Avui al migdia, ha tingut lloc la inauguració del Centre de formació d'adults del Vendrell, que s'ubica en un espai cedit per l'Ajuntament del Vendrell a la zona escolar, on abans es feia la formació ocupacional de L'Eina. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer; la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Tarragona, Àngels González; el regidor d'Educació, Kenneth Martínez; el director del Centre, Guzmán Bellés, i l'inspector dels Serveis Territorials, Josep Lluís Torres.

El Vendrell ja disposava d'unes aules de formació d'adults que, fins al curs passat, s'ubicaven en els espais que anteriorment ocupava l'Escola Municipal de Música Pau Casals fins a la posada en funcionament de l'edifici del Tívoli. En aquestes aules s'impartien els cursos d'accés a cicles formatius de grau superior i cursos de coneixements bàsics d'informàtica i de llengua catalana i anglès. Ara, amb la creació d'aquest Centre de formació, es poden oferir cursos per obtenir el títol d'ESO. D'altra banda, també s'hi imparteix el curs d'accés a la universitat per a majors de 25 anys. En aquest període 2014-15 el Centre té 291 alumnes i compta amb 5,5 dotacions de professorat.

Tant l'alcalde com la directora dels Serveis Territorials han destacat la importància de la posada en funcionament d'aquest Centre, perquè el mapa escolar del Vendrell queda complet i perquè dóna moltes oportunitats a les persones que volen reincorporar-se al sistema educatiu i a les que volen millorar la seva formació. En tot cas, tal com ha dit el regidor d'Educació, que també ho és d'Ocupació, l'objectiu final és aconseguir que hi hagi més persones amb formació, les quals tindran més opcions per trobar una feina i, tot plegat, ha de contribuir en la reducció del nombre d'aturats del Vendrell i de la comarca.


Reunió de la taula mixta d'Ensenyament al Vendrell

Abans de la inauguració del Centre de formació d'adults, als Serveis Educatius del Baix Penedès ha tingut lloc una reunió de la taula mixta d'Ensenyament al Vendrell per fer seguiment de l’actual curs escolar i per planificar el proper. En finalitzar la reunió, la directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament de Tarragona, Àngels González, i el regidor d'Educació, Kenneth Martínez, han explicat que els resultats acadèmics han millorat, que ha disminuït la xifra d'abandonaments escolars i que, un cop completades les inversions en edificis educatius, s'està treballant en el manteniment i la millora dels centres. Han destacat les millores en calefacció de l'institut Andreu Nin i de l'escola Àngel Guimerà i les obres d'ampliació d'aquesta escola de primària per fer-hi dues aules noves. Amb aquesta actuació l'escola Àngel Guimerà guanyarà espai per poder encabir millor el seu alumnat i, també, per recuperar les aules d'informàtica i de música. Les dues aules noves entraran en funcionament al setembre del 2015.



©2019 Ajuntament del Vendrell