11-14 Ciutats educadoreswAquests dies (13-16 de novembre de 2014) s’està celebrant a Barcelona, a la Fira de Montjuïc, el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores. El Vendrell es va adherir a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores l’any 2012, una associació fundada l’any 1994 i que té un total de 188 socis de 34 països. Els objectius de l’Associació són promoure la millora social a través de l’educació, garantint la cohesió social i l’impuls dels valors democràtics.

Per a aquest congrés, de les 600 propostes d’experiències educatives d’èxit, el comitè científic n’ha escollit 160 per presentar-les públicament. Entre elles, s’hi troba el projecte “XL Lletra Gran” del Vendrell. Aquest projecte va néixer l’any 2008 gràcies al Pla Educatiu d’Entorn i hi participen l’INS Andreu Nin (cicle de GM d’Atenció Sociosanitària), la Biblioteca Pública Terra Baixa, la residència d’avis de la Muntanyeta i els esplais de la gent gran.

El projecte “XL Lletra Gran” té un objectiu triple: en primer lloc, col·laborar en la formació dels alumnes d’FP d’atenció a persones dependents, perquè realitzin les pràctiques dels seus estudis en els centres de la tercera edat del Vendrell amb els materials de la Biblioteca; en segon lloc, permetre que la Biblioteca acompleixi un dels seus objectius, que és facilitar l’accés a la cultura, la informació i el coneixement a totes les persones, en aquest cas, a la gent gran, i, en tercer lloc, oferir un servei que millori la qualitat de l’atenció que reben els avis en els centres de la tercera edat. Per tant, és un projecte que resumeix perfectament l’objectiu de treballar per la cohesió social, en aquest cas, facilitant el diàleg intergeneracional a través de la cultura i l’educació.  

En aquest sentit, segons Kenneth Martínez, regidor d’Educació, “que una experiència educativa del Vendrell, el XL Lletra Gran, hagi estat escollida com un exemple d’èxit en un congrés internacional ens diu que des de fora valoren positivament la feina que fem i ha de ser un motiu d’orgull per a les persones que fan possible aquest projecte”.



©2019 Ajuntament del Vendrell