10-28 rp jornada franquicies 250El proper dimecres 12 de novembre, de 9.30 h fins al migdia, l’Eina acollirà una jornada de franquícies. Amb motiu de l’èxit de les jornades sobre franquícies que van organitzar fa dos anys el Pla de Barris i l’Eina Espai Empresarial, l’Asociación Española de Franquiciadores (AEF) ha cregut oportú fer aquesta jornada al Vendrell per posar en comú l’interès d’empreses que volen implantar-se al municipi i el de persones que s’han adreçat a l’Eina per obrir un negoci a través d’una franquícia.

El regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez, ha explicat que “l’atur i les dificultats per trobar una feina ha portat moltes persones a engegar el seu propi negoci”. En aquest sentit, en els darrers anys al Vendrell s’ha constatat l’obertura de diversos establiments amb franquícia.

Per part de l’AEF també s’ha valorat l’èxit de les activitats emprenedores que s’inicien des de l’Eina, ja que “només el 10% no superen el primer any”, segons ha indicat Martínez. Ricard Cabré, de l’empresa de menjars per emportar Nostrum i membre de l’AEF, ha comentat que “el 87% de les activitats noves a càrrec d’emprenedors a Catalunya no superen el primer any de vida i, en el cas de les franquícies, aquest percentatge se situa en un 50%”. Per tant, l’èxit de supervivència d’activitats iniciades per emprenedors a través de l’Eina ha estat determinant perquè Nostrum i quatre empreses més relacionades amb la moda, els parcs infantils i l’autoocupació hagin mostrat interès per implantar-se al Vendrell. Per això, estaran presents el dia 12 de novembre a la jornada de franquícies.

Ricard Cabré també ha explicat que, a part de posar en contacte empreses franquiciadores i persones emprenedores, també es preveu la participació d’agències immobiliàries per tractar el tema de locals disponibles i d’entitats financeres per poder tenir accés al crèdit. El capital necessari per poder posar en marxa les franquícies que es presentaran al Vendrell se situa entre els 15.000 i els 100.000 euros. Durant la jornada també es podran fer reunions privades entre les empreses i les persones interessades en la seva franquícia.

L’acte és gratuït i es demana inscripció prèvia a l’Eina (tel. 900 33 88 33).



©2019 Ajuntament del Vendrell