10-02 rp agencia colocacio 250El regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha presentat en roda de premsa el nou servei que en breu prestarà L’EINA Servei d’Ocupació com a agència de col·locació.

S’entén per agències de col·locació les entitats públiques o privades, amb ànim de lucre o sense, que, en coordinació amb el servei públic d’ocupació corresponent, duen a terme activitats d’intermediació laboral que tenen com a finalitat proporcionar a les persones treballadores una ocupació adequada a les seves característiques, i facilitar als ocupadors les persones treballadores més apropiades per als seus requeriments i necessitats. Amb aquest fi, les agències de col·locació valoraran els perfils, les aptituds, els coneixements i la qualificació professionals de les persones treballadores que requereixin els seus serveis per a la recerca d’ocupació i els requeriments dels llocs de feina oferts. Aquestes agències de col·locació també duran a terme actuacions relacionades amb la cerca d’ocupació, com ara l’orientació i la informació professional, i amb la selecció de personal.

L'Ajuntament del Vendrell, amb data 16 de novembre de 2011, va obtenir del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) la concessió d’autorització per actuar com a agència de col·locació i va presentar, el passat 6 d'agost, una sol·licitud de subvenció dels ajuts previstos per a la realització d’accions d’intermediació laboral com a agència de col·locació per inserir en el mercat de treball persones aturades. Aquest projecte tindrà una durada de set mesos i el nombre màxim de persones derivades pel SOC atorgades són 64.

Les accions d’intermediació que es duran a terme són les següents:

- valoració dels perfils professionals

- intermediació laboral

- seguiment de les candidatures i preparació de les entrevistes laborals

- captació d’ofertes de treball i inserció laboral

Aquestes accions van destinades als següents col·lectius:

- persones majors de 45 anys que faci més de 6 mesos que estan inscrites a l’atur

- persones majors de 30 i menors de 45 anys que faci més de 18 mesos que estan inscrites a l’atur

- persones menors de 25 anys que faci un mínim de 12 mesos que estan inscrites com a aturades amb dèficits estructurals i amb especials dificultats d’incorporació al mercat de treball per mancances formatives



©2019 Ajuntament del Vendrell