09-10 3- Onze Nou Catorze 1714wAquesta setmana s'ha presentat l’oferta d’espectacles de la nova temporada del Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG), corresponent al segon semestre de l’any. Amb aquesta programació el TÀG s’ha volgut sumar també a la commemoració del Tricentenari de 1714 amb dos muntatges.

 

El primer serà Onze Nou Catorze (1714), de Víctor Alexandre, a càrrec de Zitzània Teatre. El muntatge, que compta amb la col·laboració del Grup de Teatre Inestable i els alumnes d’Arts Escèniques de l’institut Baix Penedès, es representarà el dissabte 18 d’octubre, a les 22 h. L’obra és un viatge en el temps que transporta fins a l'11 de setembre de 1714. Pere Planella dirigeix aquest muntatge que passa de la comèdia a l'èpica, amb un repartiment encapçalat per Feliu Fomosa (Premi d’Honor de les Lletres Catalanes) i Marc Balaguer (Toni a la sèrie Polseres Vermelles).

L’altre muntatge que s’emmarca en la commemoració de 1714 és Mestre Oleguer, d’Àngel Guimerà, que està adaptat, dirigit i interpretat per Jaume Costa. Està programat per al divendres 28 de novembre, a les 22 h. Es tracta d’un text apassionant que revela el patriotisme d'un dels autors més grans que ha tingut mai Catalunya: Àngel Guimerà. És una de les poques peces teatrals que parla d'uns fets que van succeir l'any 1714, en què Mestre Oleguer, un senzill carreter, defensa aferrissadament la seva pàtria, desgranant els seus sentiments i la seva vida, transportat per la nostàlgia d’un temps feliç.

La resta de programació del semestre combina musicals, humor i teatre familiar. Destaca, el 27 de setembre, a les 18 h, el musical Un violinista a la teulada, que posarà en escena el Grup de Teatre del Centre de Llorenç. En plena celebració dels seus 125 anys, el Centre presenta aquest musical de tres hores, amb traducció i arranjaments propis i amb cançons i acompanyament musical en directe.

El diumenge 5 d’octubre el TÀG acollirà l’espectacle familiar Torna Robin Hood, una producció de Teatre Nu. És un espectacle que vol aprofundir en la figura dels herois, en la necessitat que en tenim i en l’esperança que representen. També, en la línia dels muntatges per a tots els públics, el 9 de novembre, a les 12 h, el TÀG ha programat Bambi, una vida al bosc, d’El Replà Produccions. Utilitzant el llenguatge del teatre musical i enriquint la posada en escena amb màscares i titelles, la companyia aconsegueix un espectacle divertit i alhora tendre i amb un punt poètic.

El 14 de novembre, a les 22 h, arribarà un altre dels plats forts de la temporada: l’obra Iaia!, protagonitzada per Montserrat Carulla, i escrita i dirigida pel fill de l’actriu, Roger Peña Carulla. Per si sola ja tindria ganxo, la història d’una iaia perepunyetes que boicoteja la vida sentimental del seu nét, però si a més a més aquesta àvia és Montserrat Carulla, l’espectacle esdevé indispensable. L’obra ofereix al públic una ocasió d’or per gaudir de la Carulla en estat pur, en un paper a mida que li ha tallat el seu fill, Roger Peña, i que interpreta al costat del seu nét, Aleix Peña. És doncs una comèdia doblement familiar, on trobarem la Carulla més propera als personatges que l’han fet tan popular i estimada, una oportunitat única per agrair a aquesta actriu tants anys de dedicació al teatre.

El dissabte 22 de novembre el TÀG obre les portes de nou a la música amb el grup Mishima, que presentarà el seu setè àlbum, L’ànsia que cura, que conté una dotzena de cançons que il·luminen de pop la clàssica intensitat d’una banda en plenitud artística. En el seu quinzè aniversari com a banda, aquest nou treball significa un nou punt d’inflexió en una de les trajectòries més gratificants del pop fet a Catalunya.

La darrera proposta del TÀG serà el dissabte 13 de desembre, amb un concert de nadales clàssiques, espirituals i estàndards del jazz per apropar-se al Nadal amb ritme de swing dels anys trenta. El muntatge musical Nadal a ritme de swing, dirigit per Montserrat Meneses, està interpretat pel Cor de Veus Blanques de l’EMMPAC, el Cor Zóngora de l’EMMPAC i diversos cantants i músics.

Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a partir del dilluns 15 de setembre al Patronat Municipal de Serveis Culturals (la Rambla, 24), a la taquilla del TÀG una hora abans de la representació i a la plataforma Ticketea: www.ticketea.com o al telèfon 902 044 226. Les entrades dels espectacles infantils (sessió sense numerar) es podran adquirir a les oficines del Patronat Municipal de Serveis Culturals durant la mateixa setmana de la representació, o bé a les taquilles del teatre una hora abans de començar l'obra.



©2019 Ajuntament del Vendrell