09-10 rp dades atur 250L’agost d’aquest 2014 s’ha tancat amb 4.033 persones aturades al Vendrell, una xifra que constata una baixada progressiva de l’atur a la vila des del final del 2013. En nombres totals, són 207 persones menys que a l’agost del 2013 i 121 menys que a l’agost del 2012. Però, malgrat aquesta reducció de l’atur, “continuem tenint la taxa d’atur més alta de Catalunya, d’un 24,25%”, ha constatat el regidor d’Ocupació, Kenneth Martínez.

La reducció de l’atur va acompanyada d’un increment de les contractacions, 5.061 des del gener fins a l’agost del 2014, les quals es concentren en les activitats relacionades amb el comerç i el turisme. Cal dir que es tracta d’una ocupació de baixa qualificació i que el 90% de les contractacions són temporals. Per franges d’edat, la creació d’ocupació és més elevada en les persones d’entre 30 i 45 anys (el 50%), en els més joves els valors són inferiors i els aturats majors de 45 anys es troben en una situació problemàtica. El problema s’accentua en els aturats de llarga durada, dels quals menys de la meitat tenen alguna prestació econòmica.

 

Ara, al setembre, comença la part de l’any més complicada perquè finalitzen les contractacions per activitats relacionades amb el període d’estiu (comerç, hostaleria,...), “però confiem que anem millorant i que les famílies puguin tenir una millor situació econòmica”, ha dit Kenneth Martínez.

Per mirar de reduir més l’atur, el regidor d’Ocupació ha explicat que “s’està treballant en la captació d’empreses de grans dimensions relacionades amb la logística que puguin contractar un gran nombre de persones que ara es troben a l’atur”.

Més informació: http://leinaobservatori.blogspot.com.es/©2019 Ajuntament del Vendrell