09-01 Jordi VergéswJordi Vergés, organista de la catedral de Tarragona, és l'intèrpret que els Amics de l'Orgue del Vendrell han convidat per al concert corresponent al mes de setembre. Serà aquest divendres 5 de setembre, a les 9 del vespre, a l'església del Vendrell, amb el següent programa:

 

D'Antonio de Cabezón (1510-1566): Diferencias sobre la Gallarda Milanesa
A. Marcello – (1684-1750) J. S. Bach: Concert en re menor (BWV 974)
J. S. Bach (1685-1750): Preludi i fuga en do menor (BWV 549); Trio en sol major (BWV 1027a), i la coral Schmücke dich, o liebe Seele (BWV 654) (Engalana't, ànima meva)
J. Ernst (1696-1715) – J. S. Bach: Concert en sol major (BWV 592)
Dietrich Buxtehude(1637-1707): Praeludium en sol menor (BWV 149)

Jordi Vergés va estudiar la carrera de piano sota la direcció de Josep M. Raja al Conservatori de Tarragona. Posteriorment, sentint-se atret per l'orgue, va iniciar els seus estudis al Conservatori Municipal de Barcelona amb el professor Jordi Alcaraz i, sota la direcció de la prestigiosa organista Montserrat Torrent, va acabar els graus Mitjà i Superior d'aquest instrument, ambdós amb Matrícula d'Honor i Premi d'Honor per unanimitat. Més tard, es va graduar com a professor superior d'orgue.

Va ampliar els seus estudis amb el professor Hans van Nieuwkoop al Sweelinck Conservatorium d'Amsterdam, on després va continuar perfeccionant el seu repertori organístic amb Pieter van Dijk i Jaques van Oortmerssen.

L'any 1986 va guanyar el primer premi d'orgue en el Concurs Permanent de Joves Intèrprets de JJ. MM. D'Espanya, celebrat a l'església de Santa Maria de Maó (Menorca). Ha estat membre convidat de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) i també ha estat premiat per la Fundació R. Parramon de Barcelona. Ha ofert nombrosos recitals arreu dels Països Catalans, Espanya, Europa i els Estats Units.

L'any 1996, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, va crear el Festival Internacional d'Orgue de Tarragona, del qual ha estat director artístic durant les dotze edicions en què s'ha celebrat.

És coautor, junt amb l'escriptora Fina Anglès, del llibre Orgues del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, editat per la Diputació de Tarragona l'any 2013.

Ha enregistrat per Catalunya Música i RNE, i ha fet enregistraments discogràfics per Loft Recordings (Seattle, EUA), "La Bottega Discantica" (Milà, Itàlia) i Audiovisuals de Sarrià (Barcelona).

Actualment és professor d'orgue del Conservatori Professional de Tarragona i organista titular de la catedral de Tarragona.



©2019 Ajuntament del Vendrell