08-05 Camerata XXI baixawL’Orquestra Simfònica Camerata XXI, segurament la millor orquestra de les comarques de Tarragona, que des de fa anys fa un important servei musical a les terres del sud del Principat, enceta la seva participació en el 34è Festival Internacional de Música Pau Casals el dijous 14 d’agost, a les 22 h, amb un concert dedicat a la Mediterrània. En el seu programa es podrà escoltar l’obra Elegia sobre un tema incaic, del compositor Lluís Benejam (1914-1968), del qual se celebra el centenari del seu naixement.

Les altres obres que CAMERATA XXI oferirà, i que conformen tot el programa, són l’Oración del torero, de J. Turina (1882-1949) i Vistes al mar, d’ E. Toldrà (1895-1962), que formen tota la primera part. A la segona, Itàlia i Grècia en seran les protagonistes, amb les peces Ancient airs and dances suite III d’O. Respigi (1879-1936) i Five Greek Dances, de N. Skalkottas (1904-1949).

L’Orquestra Simfònica Camerata XXI va ser fundada l’any 2003 amb músics de Tarragona i de la resta del país. Des d’aleshores, s’ha guanyat ràpidament el reconeixement i l’estima del públic i els crítics, essent considerada una de les orquestres més notables del present i amb més projecció de futur. La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Tarragona, Repsol i la Fundació Camerata XXI són les principals institucions públiques i privades que li donen suport. Des de la seva creació, el director titular és Tobias Gossmann. El juny de 2008 l’Orquestra Simfònica Camerata XXI va ser escollida per oferir el concert oficial de presentació de la candidatura de la ciutat de Tarragona com a Capital Cultural Europea – 2016. Destacable és la participació ininterrompuda de l’Orquestra, des dels seus inicis, en el prestigiós Festival Internacional Pau Casals del Vendrell. El juny de 2009 i el març de 2013 l’orquestra va realitzar dues gires pel Japó, actuant, entre d’altres, a l’Òpera de Tòquio i a la Symphony Hall d’Osaka.

Tobias Gossmann, el seu director,va néixer a Siegen (Alemanya). Va cursar els estudis professionals a la Universität für Musik und Darstellende Kunst de Viena, on estudià violí, piano i direcció orquestral. Aquesta prestigiosa institució li concedí el diploma artístic amb els més alts honors. L’Orquestra Nacional de Tailàndia el convidà a dirigir una nit de gala a Bangkok per celebrar el 70è aniversari de Sa Majestat, la reina Sirikit de Tailàndia. El 2003 fou nomenat director musical i director principal de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI.

Més informació: Auditori Pau Casals, tel. 977 68 34 68.



©2019 Ajuntament del Vendrell