07-22 rp joves ocupacio02 250El projecte "Joves per l'ocupació" es un programa dirigit a persones d'entre 16 i 25 anys en situació d'atur i sense el graduat en l'ESO. Combina accions d'orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d'experiència professional en empreses, facilita la seva inserció laboral i fomenta el seu retorn al sistema educatiu.

Aquest programa de formació en alternança amb el treball pretén estimular la formació i l'aprenentatge de les persones joves que han abandonat el sistema educatiu mitjançant el seu contacte amb l'empresa.

El programa "Joves per l'ocupació" està subvencionat pel SOC, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, d'acord amb el Programa d'Experiència Professional per a l'ocupació juvenil a Catalunya "Joves per l'ocupació", regulat per l'Ordre EMO/293/2012 i modificada per l'Ordre EMO/270/2013

Enguany es fan els següents mòduls formatius:

1. Operacions bàsiques de cuina en col·laboració amb la Fundació privada Santa Teresa. La formació s'ha dut a terme a l'Escola de Turisme del Baix Penedès.

2. Mecànic/a de vehicles lleugers en col·laboració amb l'institut Andreu Nin, on s'han realitzat les classes teoricopràctiques.

3. Activitats auxiliars de magatzem en col·laboració amb Adecco. La formació es duu a terme a l'Escola de Formació de L'Eina.

4. Activitats auxiliars de comerç en col·laboració amb la Fundació privada per a la promoció de l'autoocupació de Catalunya Cp'Ac. La formació es duu a terme a l'Escola de Formació de L'Eina.

En aquests moments els alumnes estan fent el període de pràctiques en una trentena d'empreses, a les quals el regidor d'Ocupació, Kenneth Martínez, ha agraït la seva col·laboració "en la formació i l'orientació professional de 60 joves que són la base i el futur del teixit econòmic del Vendrell i de la comarca". La relació d'empreses col·laboradores és la següent:

- Restaurant Stil (el Vendrell)
- Restaurant Xaloquell (Sant Salvador)
- Restaurant Vil·la Casals (Sant Salvador)
- Hotel Vita (Coma-ruga)
- Restaurant Casinet (Sant Salvador)
- Restaurant Tretze (el Vendrell)
- Restaurant Cosa Nostra (el Vendrell)
- Restaurant La Clau d'en Pep (el Vendrell)
- Restaurant Milan (Calafell)
- Restaurant El Niu (el Vendrell)
- Taller Sanber (Vilafranca del Penedès)
- Taller Balart i Catasús (Vilafranca del Penedès)
- ARL Motors (el Vendrell)
- Tallers Cintoi Motors (el Vendrell)
- Tallers Jarama (el Vendrell)
- Auto Garage Vendrell Peugeot (el Vendrell)
- Autolux 2001 (el Vendrell)
- Esteve (el Vendrell)
- Auto Fusac (el Vendrell)
- Planxa i pintura La Cometa (Calafell)
- Quality Penedès (Bellvei)
- Paddock Penedès (el Vendrell)
- Ferreteria Jaume (el Vendrell)
- Pastisart (Roda de Berà)
- Bunzl (el Vendrell)
- PEDIAL Alimentació Horeca (l'Arboç)
- Carrefour (el Vendrell)
- Carrefour (Cubelles)

 



©2019 Ajuntament del Vendrell