07-16 Kepa JunkerawEl certamen Música a la Vila omplirà, un any més, i ja en van 26, les nits (22 h) dels dimecres d'agost de música tradicional. Aquesta activitat aplega grups de renom de la música popular que es fa al nostre país i enguany repeteix emplaçament a la plaça del Tívoli, un espai cèntric a l'aire lliure, però prou recollit per gaudir de tranquil·litat durant els concerts.


El músic, compositor i productor bilbaí Kepa Junkera serà l'encarregat d'engegar el cicle el proper 6 d'agost. Els seus treballs discogràfics han revolucionat el món del tradicional acordió diantònic basc (trikitixa) i de la música tradicional amb el tractament de les improvisacions i les diferents fusions d'estils, enriquint la música tradicional, en general, i la tradicional basca, en particular. Al Vendrell, actuarà Kepa Junkera en formació de quartet.

El 13 d'agost serà el torn de l'Inxa Impro Quartet, liderat pel graller i clarinetista Manu Sabaté, que explora la música tradicional catalana a través de la improvisació. Prenent com a referent la manera de fer del jazz, l'Inxa Impro Quartet substitueix el saxo per la gralla i els estàndards del gènere jazzístic per músiques amb una vinculació directa a la terra. Aquest grup oferirà el dia 13 una doble sessió: a les 20 h un concert adreçat al públic infantil, en què interpretarà música tradicional catalana, i una altra a les 22 h, en què presentarà el seu darrer treball, All That Trad.

El 20 d'agost el Música a la Vila comptarà amb la presència del Guillem Roma&Camping Band Orchestra, que interpretaran el seu nou treball discogràfic, titulat Nòmades. Guillem Roma va estudiar música des de petit: piano, saxo i guitarra. Després de debutar el 2007amb el seu primer disc, Secret Place, va marxar a estudiar a Cuba i després va viure tres anys a Mèxic. Ara, tubes, trompetes, acordions, mandolines o violoncels és el que trobem en la seva música carregada de poesia, màgia i energia crítica i optimista. Una barreja de cançó d'autor amb influències de músiques que van des dels sons balcànics a les influències mexicanes, guiades pels instruments i els músics de la Camping Band Orchestra.

El festival d'enguany acabarà el 27 d'agost amb l'actuació de Les Filomenes, un grup de folk festiu que canta cançons tradicionals i d'altres de no tan tradicionals, però molt populars; algunes amb reivindicació explícita i d'altres aparentment innocents, però que, entre línies, posen en evidència el paper de la dona al llarg de la història recent. El seu estil es coneix també com a "pit i cuixa folk".

Tots els concerts del festival Música a la Vila són gratuïts. En cas de pluja, es duran a terme a l'Escola Municipal de Música Pau Casals.

El festival compta amb la col·laboració de Calçats Tarrés i Cal Tripa.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell