06-10 Denver Young Orchestra 250El proper dijous 19 de juny, a les 22 h, a l'Auditori Pau Casals, es podrà gaudir d'un concert extraordinari de la jove orquestra nord-americana Denver Young Artist Orchestra, dirigida per Wes Kenney.

L'Orquestra Denver Youth Artists Orchestra (DYAO) va ser formada l'any 1977 sota la protecció de la Denver Symphony Orchestra, actual Colorado Symphony Orchestra (CSO). Els fundadors Betty Naster i Carl Topilow van organitzar l'orquestra com un mitjà per als joves músics de més talent de Colorado, per poder representar i actuar junts sota unes condicions de professionalitat. Des de l'any 1979, la DYAO s'ha gestionat independentment, però ha mantingut una relació propera amb la CSO. S'ha convertit en una de les orquestres juvenils líders als Estats Units, promovent el creixement de joves artistes en els últims trenta anys. El seu objectiu és realitzar els programes orquestrals interessants, així com inspirar i educar els joves músics a través de representacions de grans obres musicals, oferint valuoses oportunitats culturals per a la comunitat.

La DYAO actua al Boettcher Concert Hall, a la seu de la CSO, en el cor de la ciutat de Denver. La DYAO s'ha caracteritzat per actuar amb artistes convidats, promovent la carrera de joves artistes. Els últims artistes que han aconseguit reconeixement i fama de manera internacional són Eugene Fodor, Yefim Bronfman, Shlomo Mintz, Joseph Swensen, Christopher O'Riley, Dylana Jenson i Christopher Taylor.

Wes Kenney és director d'orquestres i ensenya Direcció a la Colorado State University, a Fort Collins. Ha estat director musical per a la Fort Collins Symphony durant 10 anys, alhora que exercia el mateix càrrec des de 2004 amb l'Opera Fort Collins. Amb anterioritat, va ser director associat a la Virginia Symphony de Norfolk (Virginia) i director d'orquestra al College of William and Mary i a la Sant Francisco State University. A més, va estar set anys com a director musical a l'Oakland Youth Symphony (Califòrnia) i va portar el conjunt a una gira per Europa central i la Xina. Kenney ha estat titulat per la Universitat de Califòrnia del Sud i la Sant Francisco State University, i guardonat amb nombrosos premis professionals i d'ensenyament. Durant la temporada 2012-2013 va participar com a director convidat per a la DYAO.

El programa que presentarà la DYAO en aquest concert a l'Auditori Pau Casals és el següent: Obertura de Romeo i Julieta, de P. I. Txaikovski; Concert per a violí en fa menor, de F. Mendelssohn, i la Simfonia núm. 2, de J. Brahms. La solista del concert de F. Mendelssohn serà la jove coreana Ye-Rang Kim.



©2019 Ajuntament del Vendrell