06-09 MUSICAVIS 2014wEl passat dilluns al matí, alumnes de 4t d'ESO de l'institut Mediterrània van fer un concert de flauta amb una projecció audiovisual al Centre cívic L'Estació. Aquesta activitat s'emmarca en el projecte MUSICAVIS, que enguany arriba a la seva tercera edició.

És una proposta educativa impulsada pel seminari de Música de l'institut Mediterrània del Vendrell, que ha comptat amb la col·laboració de l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell i del mòdul d'Imatge i so de l'Escola d'Oficis.

En aquest projecte, s'han preparat els alumnes en el coneixement del llenguatge musical i la pràctica instrumental per tal d'assolir un repertori musical atractiu i interessant per a persones de la tercera edat. Durant el curs escolar, s'ha dut a terme un treball amb un col·lectiu, amb l'objectiu de generar una comunicació enriquidora per a ambdues generacions implicades, la qual és el pilar fonamental del projecte, ja que s'ha volgut facilitar un apropament emocional i una creació d'empatia entre el públic i l'alumnat. Aquesta comunicació ha tingut lloc des de diferents vessants. D'una banda, des del vessant auditiu, mitjançant el treball musical i, d'una altra banda, des del vessant més visual, mitjançant la projecció de diverses fotografies aportades pels alumnes i pel públic assistent, per tal de fomentar una proximitat i una millor coneixença de tots els implicats en l'activitat. Finalment, una lectura de poemes amb acompanyament musical va completar l'acte.

Per segon any consecutiu, els alumnes del mòdul d'Imatge i so de l'Escola d'Oficis del Vendrell s'han sumat al projecte, amb l'objectiu de fer un reportatge tant de la part prèvia com de la realització de l'acte final, amb la lectura compartida de poemes i el concert de flauta.©2019 Ajuntament del Vendrell