05-14 rp dia museus webEls dies 17 i 18 de maig, sota el lema "Els vincles creats per les col·leccions dels museus", el Vendrell celebrarà el Dia Internacional dels Museus amb jornades de portes obertes i amb diferents activitats, algunes de les quals s'emmarcaran en la Nit dels Museus, per l'èxit que va tenir aquesta iniciativa l'any passat.

La Vil·la-Museu Pau Casals farà visites guiades dissabte a les 12 h i a les 18 h, i diumenge a les 10.30 h. Dissabte, a les 21 h, s'iniciarà una visita nocturna que finalitzarà amb un petit piscolabis al jardí acompanyat amb música. Diumenge, a les 12 h, tindrà lloc l'activitat familiar "L'elefant curiós", adreçada a infants de 3 a 6 anys. Per a totes les activitats cal fer una reserva prèvia (tel. 977 68 42 76).

El Museu Deu, per al dia 18 de maig, a les 20 h, ha organitzat un concert a càrrec del Cor d'Infants del Vendrell. El mateix dia, dins de la Nit dels Museus, a les 22 h, es presentarà el blog http://museu-deu.culturalspot.org/home a través del qual es podrà conèixer de forma virtual la col·lecció del Museu.

A la Casa nadiua de Pau Casals, dissabte s'anirà farà jornada de portes obertes i projectarà durant tot el dia la pel·lícula Casals at 88, de la CBS (1964), en la qual es podrà veure Isaac Stern fent una entrevista a Pau Casals sobre la seva vida. A les 22 h, es farà una visita nocturna i guiada.

La Fundació Apel·les Fenosa també oferirà una projecció durant el dissabte. En aquest cas, es projectarà el documental sobre l'homenatge a Fenosa del 1989, on Ovidi Motllor canta poemes de Salvador Espriu.

En la presentació de les activitats, el regidor de Cultura, Albert Solé, ha destacat que "tenim un patrimoni museístic molt important al Vendrell, que conforma una globalitat que es presenta en forma de paquets i de rutes culturals, i tot això és el que volem promocionar a través del Dia Internacional dels Museus".

Programa d'activitats



©2019 Ajuntament del Vendrell