04-29 rp sardanes webAmb el bon temps, l'agenda s'omple de ballades de sardanes gràcies a l'esforç del Foment Sardanista Vendrellenc i dels Dansaires del Penedès, a través dels convenis amb el Patronat Municipal de Serveis Culturals i, en algun cas, també amb la participació de la Regidoria de Festes de l'Ajuntament del Vendrell.

Aquest any l'agenda s'inicia a la primavera, ja que aquest proper dissabte 4 de maig s'ha organitzat una diada dedicada a la memòria de Josep M. Bo i Fontana, amb la cobla Ressò dels Dansaires del Penedès, i serà un acte de commemoració del 68è aniversari dels Dansaires del Penedès. A les 12 del migdia, a la Rambla, es farà una ballada de sardanes, i a 2/4 de 7 de la tarda, al Teatre Municipal Àngel Guimerà (TÀG), es farà un concert de sardanes populars. El preu del concert serà de 5 euros i l'entrada serà gratuïta per als socis del Casal Familiar i del Foment Sardanista Vendrellenc.

A l'estiu, l'agenda de ballades de sardanes s'iniciarà amb el 31è Aplec de sardanes del Vendrell, que tindrà lloc el diumenge 15 de juny, a partir de les 6 de la tarda, a la Rambla, amb l'acompanyament de la cobla Ressò dels Dansaires del Penedès i de la Reus Jove. Tot seguit, del 23 de juny (amb motiu dels Focs de Sant Joan) a l'11 de setembre, la sardana serà present a la Rambla del Vendrell, a l'Auditori Pau Casals, de Sant Salvador, i a la plaça dels Germans Trillas, de Coma-ruga.

Les ballades de sardanes continuaran el diumenge 12 d'octubre, a 2/4 de 6 de la tarda, coincidint amb la Fira de Santa Teresa, a la plaça Nova, on tindrà lloc el 41è Concurs de colles sardanistes, amb l'acompanyament de la cobla Ressò dels Dansaires del Penedès. I l'agenda sardanística finalitzarà el 14 de desembre, amb un acte de commemoració del 68è aniversari dels Dansaires del Penedès: una ballada de sardanes a les 12 del migdia (lloc pendent de concretar) i un concert a les 6 de la tarda al TÀG. En els dos casos, es comptarà amb l'acompanyament de la cobla La Principal de la Bisbal.

D'altra banda, el regidor de Cultura, Albert Solé, ha afegit que el diumenge 1 de juny, coincidint amb la Festa de la Bicicleta, la Colla de La Lira organitzarà una ballada de sardanes a la 1 del migdia a la plaça Nova. En aquest sentit, Solé ha destacat "la importància de tota aquesta activitat sardanística per mantenir viva la sardana a la nostra vila". I Joan Morros, com a representant del Foment Sardanista Vendrellenc i dels Dansaires del Penedès, ha explicat que "gràcies a la sardana, a l'estiu es dóna vida cultural i també es genera activitat econòmica al centre del Vendrell".

Cartell del 4 de maig

Agenda de ballades de sardanes



©2019 Ajuntament del Vendrell