04-09 Xarxa SostenibilitatLa Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible.

Va ser creada el 16 de juliol de 1997 en l'assemblea constitutiva que va tenir lloc a Manresa, on 118 municipis van formalitzar la seva adhesió, i actualment constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències..., i promoure i dur a terme projectes d'interès comú.

El passat 18 de març, durant la 14a Assemblea General de la Xarxa celebrada a Vilanova i la Geltrú, es va aprovar la incorporació com a nous membres de ple dret de la Xarxa als ajuntaments del Vendrell, la Llagosta i Carme, l'EMD de Bellaterra, el Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i l'Àrea Metropolitana de Barcelona. I en qualitat de membres observador, al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i la Mancomunitat Internacional de la Conca d'Òdena.

L'Assemblea General és l'espai de trobada i intercanvi anual dels membres de la Xarxa i, en aquesta ocasió, va estar dedicada especialment al Pacte d'Alcaldes per una Energia Sostenible Local, un moviment compartit àmpliament per tot el món local, del qual enguany celebrem els cinc anys des de l'aprovació dels primers Plans d'Acció per l'Energia Sostenible.


L'adhesió de l'Ajuntament del Vendrell a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat es va aprovar pel Ple en la sessió de 21 de maig de 2013 i té com a principal objectiu impulsar polítiques locals encaminades cap a un model de desenvolupament sostenible.



©2019 Ajuntament del Vendrell