04-09 Brugalla - StambolovwAquest proper diumenge 13 d'abril, a les 18 h, continua el cicle de concerts a l'Auditori de l'Escola Municipal de Música Pau Casals. El concert comptarà amb la presència del català Emili Brugalla i del búlgar Vesko Stambolov, tots dos pianistes, que interpretaran per a dos pianos i piano a quatre mans obres de Bach, Brahms, Ravel i Benet Casablancas. D'aquest darrer faran la preestrena de l'obra Tre divertimenti, que tenen previst estrenar properament a Barcelona.

 

Emili Brugalla es diploma al Conservatori Superior de Música del Liceu. Estudia posteriorment amb Eulàlia Solé i amb personalitats com Bruno Canino i, més endavant, amb Maria Curcio i Maria Joao Pires. Ha actuat en diversos festivals de prestigi, com l'Internacional de Música de Granada, Perelada, Torroella de Montgrí, Santander o Pau Casals del Vendrell, entre altres. Així mateix, la seva actuació ha estat sol•licitada en països com Itàlia, França, Bèlgica, Alemanya, Brasil, Anglaterra, Perú, Argentina, Puerto Rico, Finlàndia, Xina i Japó. Des de l'any 1998 és membre fundador del Trio Kandinsky.

Vesko Stambolov és un dels solistes més aclamats de Bulgària; ha treballat amb la majoria de les orquestres d'aquest país en uns 200 concerts. El seu repertori inclou 30 concerts per a piano i orquestra, incloent els dos de Chopin, Schumann, Grieg, Txaikovski núm.1, Ravel (sol major), Rachmaninov (3er), Prokofiev (3r) i Xostakóvitx (1r), entre altres. Ha ofert nombrosos recitals en països europeus, asiàtics i africans.



©2019 Ajuntament del Vendrell