logo biblioteca webElaborar un currículum, inscriure's en un portal de recerca de feina, crear una adreça de correu electrònic o demanar cita amb el metge a través d'internet són alguns dels continguts inclosos en el projecte "BiblioTIC", que la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell posarà en marxa a partir del mes d'abril.

Aquest projecte formatiu constarà de tres eixos temàtics: el laboral, el de gestions administratives, i el de xarxes socials i blocs, que s'aniran desenvolupant successivament d'abril a juny.

El projecte "Aprèn les TIC a la Biblioteca" està subvencionat pel SOC, el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i el Fons Social Europeu, resultat d'un acord de col·laboració amb L'Eina i la pròpia Biblioteca, mitjançant el qual l'equipament del Vendrell acull un Pla d'Ocupació durant aquest primer semestre de l'any, amb Silvia Pérez com a formadora, encarregada d'elaborar i impartir la formació associada al projecte.

L'equipament vendrellenc, amb aquesta iniciativa, vol donar resposta a certes necessitats detectades al centre en relació amb algunes demandes dels seus usuaris. La Biblioteca possibilita la connexió wifi per portàtils, però també disposa de 18 terminals amb programari ofimàtic i connexió a internet que ofereixen servei durant tota la setmana. Gran part de les gairebé 1.700 sessions mensuals que s'hi realitzen s'utilitzen com a mitjà per resoldre procediments relacionats amb el món laboral o la recerca d'ocupació, entre d'altres funcions.

Per això, "BiblioTIC" neix amb la voluntat de contribuir a oferir formació en habilitats informàtiques orientades a realitzar aquests tràmits amb total autonomia. El format d'aquestes càpsules formatives serà eminentment pràctic, amb una durada aproximada d'una hora i mitja per sessió, i es desenvoluparan els dimarts al matí, aprofitant l'equipament informàtic del centre.

Els usuaris interessats en participar al "BiblioTIC" s'hauran d'inscriure a la pròpia biblioteca. Les sessions estan reservades a un màxim de 10 persones, i a mida que es vagin desenvolupant i en funció de la demanda existent no es descarta ampliar el número de càpsules formatives, el calendari de sessions, etc.

De moment, els primers tallers estaran directament relacionats amb l'entorn laboral. Així, el programa començarà amb "Com elaborar un currículum", el dia 1 d'abril, i continuarà amb "Gestions telemàtiques amb la Seguretat Social" (el 8 d'abril), i "Creació d'una adreça de correu electrònic" (22 d'abril).



©2019 Ajuntament del Vendrell