03-25 ple webEl govern municipal dóna compte al Ple de la liquidació del pressupost del 2013 amb un balanç positiu i una reducció important del deute

Abans de començar el ple del dimarts 25 de març, s'ha fet un minut de silenci amb motiu de la mort de Adolfo Suárez, expresident del govern espanyol. Pel que fa a l'assistència de regidors, l'alcalde ha excusat l'absència de Sergi Teruel (CiU).

En el Ple, el govern municipal ha donat compte de la liquidació del pressupost del 2013. Pel que fa als ingressos, la liquidació és de 2 milions d'euros superior al que s'havia previst, sense tenir en compte el préstec per al pagament de proveïdors. L'increment dels ingressos ha estat degut sobretot per plusvàlues i per subvencions de la Generalitat de Catalunya per a plans d'ocupació. Respecte a la despesa, s'ha pogut mantenir el que s'havia marcat inicialment en el pressupost, excepte un lleuger increment derivat pels plans d'ocupació abans esmentats. En resum, el resultat total del consolidat és un superàvit de 7,3 milions d'euros i el romanent disponible és de 5,2 milions d'euros. La reserva de romanent garanteix poder fer front al pagament als treballadors municipals de quaranta-quatre dies de la paga extra del desembre suprimida l'any 2012, amb motiu d'unes sentències que s'han resolt i que no es recorreran. Sobre l'evolució total del deute, l'Ajuntament ha reduït els seus deutes en més de 7 milions d'euros (en els darrers dos anys la reducció ha estat de més de 10 milions d'euros). Un altre aspecte que ha millorat ha estat el termini mitjà de pagament, que s'ha reduït dels 466 dies del segon trimestre del 2012 a poc més de 100 en el quart trimestre del 2013, i per a l'any 2014 es preveu situar-lo al voltant dels 90 dies. D'altra banda, amb 15 vots a favor (PSC, CiU, PP i JpV) i 5 vots en contra, s'han aprovat els plans pressupostaris a mig termini, dels exercicis 2015, 2016 i 2017, que preveuen una lleugera reducció de la despesa i amb un increment de les inversions al final de l'escenari.

Per unanimitat, s'ha aprovat de forma inicial el reglament de teleassistència domiciliària de l'Ajuntament del Vendrell i la denominació de nous vials del terme municipal:
-al sector 13 del Camí de Roda (c/ Alta Ribagorça, c/ Capcir, c/ Gironès, c/ Noguera, c/ Piemot i c/ Urgell);
-al sector 17 del Mas Canyamàs (c/ Antoni Tàpies i c/ Josep Benet),
-i al sector 16 de Les Deveses (c/ Joaquim Pell, passatge de Margarida de Prades i passatge de Violant de Bar).

I el govern municipal ha rebutjat la proposta de PxC perquè l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra de La Cometa esdevingui un equipament per acollir transeünts i per acollir les dependències de l'ADF – Protecció Civil. Des del govern s'ha dit que l'ADF ja disposa d'un equipament adequat i ben ubicat, i que s'està esperant que la Generalitat reverteixi l'espai per poder-lo treure a concurs perquè entitats del Vendrell s'hi puguin presentar per fer-hi un equipament.

Presentació de la liquidació del pressupost del 2013



©2019 Ajuntament del Vendrell