03-24 rp recollida medicaments03 webEls dies 7, 8 i 9 d'abril, cinc farmàcies del Vendrell participaran en una campanya de recollida de medicaments sota el lema "Compra un medicament, dóna salut" i es durà a terme coincidint amb el Dia Mundial de la Salut. L'impulsora de la iniciativa, pionera en la demarcació de Tarragona, és la Farmàcia Mestres i en l'organització s'hi han afegit l'Ajuntament del Vendrell, Càritas i la Xarxa Sanitària Santa Tecla. Les altres farmàcies que hi participen són Juste, Parra, Portolés i Rovira.

Aquesta campanya neix perquè en els darrers mesos, des de les farmàcies i des dels serveis d'assistència social, s'ha detectat que cada cop més persones deixen de medicar-se per motius econòmics, i calia fer alguna cosa per evitar els evidents problemes de salut que poden sorgir per aquesta manca de tractament farmacològic.

Segons dades de la Regidoria de Serveis Socials, el 31% dels ajuts puntuals per comprar medicaments han estat per a persones sense cap tipus d'ingrés, el 62% per a persones que només cobren els 426 euros mensuals de subsidi de l'atur i només un 7% corresponen a persones que tenen ingressos superiors als 426 euros mensuals. La característica en comú que tenen totes aquestes persones és que el metge els ha prescrit un medicament l'aportació econòmica de la recepta del qual no es poden fer càrrec.

El funcionament de la campanya serà el següent: durant els tres dies es podran comprar una sèrie de medicaments d'una llista elaborada per les farmàcies, la majoria dels quals són per a tractaments crònics, i dipositar-los en unes urnes que hi haurà per fer la recollida. Al final de les jornades es farà un recompte del valor econòmic de tot el que s'hagi recollit i els diners es donaran a Càritas perquè els puguin destinar, de forma exclusiva, als vals d'ajut per a la compra de medicaments.

En la roda de premsa de presentació de la campanya, el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, va explicar que "aquest tipus d'ajuts ja s'estan fent, però mai n'hi ha prou i més ara que la problemàtica s'ha generalitzat". El primer tinent d'alcalde i regidor de Salut, Benet Jané, va posar de manifest que "tenim uns problemes generals a causa de la crisi que arrosseguem des del 2007 i ara, a la problemàtica social, s'hi afegeix un problema de salut, perquè les persones no es poden prendre els medicaments adequats perquè no els poden pagar". Jané també va destacar que "estic segur que la societat vendrellenca continuarà demostrant una vegada més la seva solidaritat".



©2019 Ajuntament del Vendrell