03-13 administradors santa anna webFa unes setmanes la Regidoria de Festes del Vendrell va informar que s'estava apostant per un nou model organitzatiu a l'hora de realitzar les festes del municipi. El principal canvi era l'especialització de les diferents comissions organitzadores de les festes del municipi. D'aquesta manera, es passa d'una única Comissió de Festes, que, fins ara, assumia l'organització de totes les festes populars, a una diversificació en què cada comissió tindrà el seu àmbit concret de funcionament.

I aquesta setmana ja s'ha presentat una d'aquestes noves comissions festives especialitzades, que són els Administradors de Santa Anna, formada per Marta Ribas, Anna Domènech, Marc Jané, Denis Martos, Salvador Sánchez i Joan Ferré, que s'encarregaran d'organitzar la Festa Major i de fer-ne el protocol. En tot aquest procés, aquesta comissió comptarà amb el suport de l'Ajuntament del Vendrell.

La redacció del Protocol de Festa Major comptarà amb la implicació i la col·aboració de les entitats que participen en la realització d'actes durant Santa Anna, i el seu objectiu serà fixar un text en què es reculli el conjunt dels coneixements i percepcions latents sobre la Festa que al llarg dels anys han esdevingut tradicions i fer-los explícits, així com regular el bon funcionament de la Festa Major.

La portaveu dels Administradors de Santa Anna, Marta Ribas, va explicar que els sis membres que conformen la comissió estan tots vinculats amb alguna de les entitats del poble que participen de forma activa en la Festa Major. Una de les primeres tasques dels Administradors serà la realització d'una enquesta per saber quin tipus de Festa Major agradaria. L'activitat dels organitzadors de la Festa Major es podrà seguir a través del Twitter @AdSantaAnna. Ribas també va aprofitar per anunciar que enguany l'encesa del campanar es tornarà a programar el 26 de juliol.

Pel que fa a la creació d'aquesta comissió especialitzada en la Festa Major. Salvador Arroyo, historiador de la vila i nomenat Portant d'Honor de Santa Anna el 2010, va explicar que es recuperen els administradors, una figura que ja apareix en documents del segle XVII i que fins al 1916 s'encarregaven d'organitzar la Festa Major.

L'alcalde, Martí Carnicer, va destacar que "la presentació dels Administradors de Santa Anna és un acte de recuperació històrica". També va agrair la feina feta per les persones que fins ara han format part de les diferents comissions de Festes i va encoratjar els administradors actuals a organitzar una Festa Major perquè tothom s'ho passi molt bé.



©2019 Ajuntament del Vendrell