03-12 Expo MemòriaEl Centre cívic L'Estació acull aquests dies, i fins al proper 11 d'abril, l'exposició "Memòria Democràtica a Tarragona. Un passat per a no oblidar", organitzada per l'Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona (AVRFT).

a mostra s'inaugurarà aquest proper divendres 14 de març, a les 20 h, amb la presència de Montserrat Giné Giné, presidenta de l'AVRFT i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

L'exposició vol retre homenatge a les persones que van perdre la vida lluitant contra el feixisme tot defensant la dignitat del poble i la legalitat republicana. En concret, ha estat realitzada per l'Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona amb motiu del 75è aniversari del final de la Guerra Civil.
Com i quan va arribar la II República? Quines lleis va promoure? Quines eren les intencions dels militars revoltats? On estaven els llocs de repressió a Tarragona? On afusellaven? On estan enterrats? Quines van ser les cares de la repressió? L'exposició "Memòria Democràtica a Tarragona. Un passat per a no oblidar" no vol ser únicament un exercici de memòria, que ho és, sinó també un espai molt sintetitzat que mostra el que va intentar ser la II República Espanyola, el que va legislar i les respostes repressores en l'àmbit legislatiu i, sobretot, contra les persones, que van produir-se per la revolta militar feixista que la va enderrocar i que comptava amb el suport de les forces del capital, del feixisme italià, del nazisme alemany i de la jerarquia de l'Església catòlica.
L'exposició es pot visitar en l'horari d'obertura del Centre cívic L'Estació: de dilluns a divendres de 9 h a 14 h i de 15 h a 22 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell