03-03 Fran Suárez Piano TríowFrancisco Suárez Piano Trio és la formació que el Patronat Municipal Auditori Pau Casals ha convidat per començar el Cicle de Jazz a l'Auditori, un cicle que es fa des de l'any 1992, i que començarà el dissabte 8 de març, a les 22 h.

 

Francisco Suárez Piano Trio presentarà en directe el CD Imaginario, que va ser enregistrat al mateix Auditori Pau Casals. El pianista i compositor xilè Francisco Suárez, viu a Barcelona i, immers en una constant recerca creativa musical, presenta el seu nou trio de piano juntament amb Paco Perera, al contrabaix, i Jordi Herreros, a la bateria. Proposen una mirada intensa i personal a la clàssica formació de piano trio, demostrant que aquest format, tot i la seva llarga tradició i arrelament en el món del jazz, encara pot aportar sorpreses i ser vehicle per a l'entrega de noves músiques capaces de parlar a les sensibilitats actuals. Amb la composició de música original, la improvisació i la investigació tímbrica i harmònica com a protagonistes principals, el disc Imaginario presenta deu temes compostos per Fran Suárez especialment per a aquesta formació.

Les històries que s'expliquen en aquest disc parlen de l'amor, de la infància, de viatges, tant de llocs coneguts com de llocs sorprenents, d'enyorança, de conviccions serioses, de gent comú, d'amics especials o inclús d'entusiasmes i d'inquietuds a la vegada. Amb l'esperança de desplegar un pont amb l'oient a través d'aquesta música, on pugui veure-hi reflectida part del seu propi món. Bevent de fonts tan diverses com el jazz, el hip-hop, el rock i el funk, la proposta musical del trio conforma una crida d'atenció tant a la raó com al cor: una música que vol ser un llenguatge d'apropament a les profunditats de l'ànima humana. Tot això expressat a través d'un Pianíssim amb majúscules i una textura instrumental de trio que mostra un treball refinat i subtil, alhora que fresc i espontani.

Una de les principals característiques de les actuacions de jazz a l'Auditori Pau Casals són el valor de fer-ho en acústic, així com el preu de les entrades i els abonaments a tot el Cicle.



©2019 Ajuntament del Vendrell