01-29 biblioteca webEl cooperativisme i l'agroecologia seran algun dels temes que protagonitzaran el programa d'activitats que la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha dissenyat per al mes de febrer. Organitzades en col·laboració amb el Grup de Compra Les Garrofes, creat ara fa dos anys, les jornades d'agroecologia tenen com a objectiu difondre l'experiència d'aquest grup i compartir els resultats obtinguts per la vintena de famílies que l'integren.

Durant tot el mes, es duran a terme diverses activitats centrades en aquesta temàtica, incloent-hi exposicions, xerrades, un punt d'interès i contes infantils. El cicle s'iniciarà el dilluns 3 de febrer, amb la inauguració de tres exposicions que tenen com a objectiu mostrar les alternatives existents a l'actual sistema de consum. En concret, es tracta de "Memòria cooperativa de Catalunya. El somni viscut de la cooperació social", "Sabem el que mengem?" i "Sobirania alimentària. Una alternativa al canvi climàtic".

Els més petits també tenen el seu espai en les jornades i, per això, el dimecres 12 de febrer a les 18 h, la Sala Infantil de la biblioteca acollirà la representació del conte La cuca, el cuc verd, a càrrec de Pep Bassa. Es tracta d'un conte adreçat a nens i nenes a partir de tres anys que els permetrà conèixer la història d'una cuca que viu en un hort ecològic i que decideix anar a veure món.

Completaran les jornades la celebració de tres xerrades on es vol explicar què fa el Grup de Compra Les Garrofes, reflexionar al voltant dels grups de compra i les cistelles ecològiques, i resoldre els dubtes dels assistents. La primera d'aquestes conferències tindrà lloc el divendres 7 de febrer a les 19.30 h. Sota el títol "Cooperatives de consum: col·lectivitzar la vida quotidiana", a càrrec de Xavi Lloret i Pati Homs, es vol posar sobre la taula les experiències de les cooperatives de consum ecològic i les alternatives que emergeixen d'aquest tipus de col·lectius.

El divendres 14 de febrer, a les 19.30 h, es parlarà de la història del moviment cooperatiu, des dels orígens fins a la desfeta de 1939. Sota el títol "Memòria cooperativa de Catalunya. El somni viscut de la cooperació social (1842-1939)", la xerrada anirà a càrrec d'Emma Alari.

L'última de les conferències serà "Propostes locals de producció agroecològica", i se celebrarà el divendres 21 de febrer, també a les 19.30 h. Anirà a càrrec dels responsables del projecte El Sitgetí i de la Cooperativa autogestionària l'Aresta, dos dels productors i proveïdors del Grup de Compra Les Garrofes. Amb ells es podrà conèixer també l'opinió dels que han decidit produir amb un model agroecològic.

A banda del cicle sobre cooperativisme i agroecologia, durant el febrer la biblioteca també acollirà la sessió mensual del Club de Lectura, centrada en l'obra Stoner, de John Williams. Serà el dimecres dia 26 a les 19.30 h. Així mateix, també es durà a terme la trobada del Club de Lectura Fàcil, a càrrec del Consorci per a la Normalització Lingüística del Vendrell. Serà el mateix dimecres dia 26 al matí, a les 9.30 h, i es comentarà La filla del Ganges, d'Asha Miró.



©2019 Ajuntament del Vendrell