01-20 Conservatori Cervera2L'Orquestra Andreví, orquestra del Conservatori Professional i Escola de Música de Cervera, actuarà aquest proper diumenge 26 de gener, a les 12 h del migdia, a l'Auditori Pau Casals, en el marc del Cicle de Joves Intèrprets.
En el programa que oferiran al públic hi ha la Serenata per a cordes, d'E. Elgar; la Simfonia per a gran orquestra, de F. Andreví, i altres obres de L. Albert, L. Anderson i E. Morera, així com la versió per a orquestra d'El cant dels ocells.


L'Orquestra Andreví, dirigida per Carles Gumí, va néixer l'any 2001 per donar als joves que havien aconseguit un bon nivell musical la possibilitat d'integrar-se en una orquestra feta a la seva mida. Així, el Conservatori de Grau Mitjà de Música de Cervera omplia el buit que quedava entre l'Orquestra de Grau Mitjà i l'Orquestra de Cambra de Cervera, la qual és professional.

El nostre país ja comença a tenir, com altres països europeus, la possibilitat d'orquestres amateurs, on hi ha un bon nivell tècnic i el simple objectiu de trobar el plaer de fer música, pel camí d'un treball periòdic i exigent. L'Orquestra Andreví n'és un bon exemple: diverses promocions d'estudiants han captat l'interès per l'activitat orquestral, la qual compaginen amb altres estudis universitaris. Actualment, l'orquestra està formada per uns 35 músics joves de totes les edats.
L'Orquestra porta el nom de Francesc Andreví, compositor de molt renom nascut a Sanaüja, a final del s. XVIII i un dels músics més celebrats de l'època. Aquesta experiència, oberta i compartida, aplega entorn del Conservatori de Grau Mitjà de Música Cervera joves de diversos indrets de Catalunya.

L'Orquestra Andreví ha realitzat diversos viatges, gires i concerts en els seus gairebé set anys d'existència, actuant arreu de Catalunya, Holanda, Normandia, França...

El repertori de concert sempre ha estat molt variat, des del barroc fins a la música contemporània, tot fent un viatge musical per les diferents èpoques i estils musicals.



©2019 Ajuntament del Vendrell