12-13 material top manta webAquesta setmana, a la comissaria de la Policia Municipal del Vendrell, s'ha destruït el material decomissat durant l'any 2013 en el dispositiu conjunt de la Policia local i els Mossos d'Esquadra contra els venedors del top manta. En total, per via administrativa, s'han intervingut 4.166 articles, amb un valor total aproximat de 34.471 euros. Entre els articles decomissats hi havia DVD, CD, bosses de mà, rellotges, moneders, samarretes, jerseis, polos, roba interior i ulleres, entre altres. El material ha estat carregat en un camió que, després d'una premsada inicial, l'ha traslladat a la planta incineradora del polígon de Riu Clar de Tarragona per a la seva destrucció definitiva.

La destrucció del material intervingut ha servit per fer una valoració de l'actuació policial contra la venda il·legal. En paraules del regidor de Policia Municipal, Joan Josep Nin, "hem aconseguit reduir de forma important el nombre de venedors del top manta fins arribar a un nivell de presència residual i estructural d'aquest fenomen al passeig Marítim". Tot plegat ha estat possible gràcies a la bona coordinació entre la Policia local i els Mossos d'Esquadra. A banda dels controls in situ, a peu de platja, el dispositiu policial ha comptat també amb el seguiment de les entrades dels barris marítims del Vendrell i a l'estació de tren de Sant Vicenç de Calders per dur a terme identificacions i per decomissar material.


El cap de la Policia Municipal, Jordi Altarriba, també ha destacat l'actuació policial conjunta i coordinada amb els Mossos d'Esquadra, però ha manifestat que cal més conscienciació ciutadana per fer entendre que, a part dels perjudicis a la salut d'alguns dels productes que s'hi poden trobar, comprar en el top manta només dóna continuïtat a una activitat il·legal que facilita l'explotació de les persones, alimenta l'economia submergida i perjudica les empreses legalment establertes.

Dispositiu Grèvol
El passat 5 de desembre es va posar en marxa el dispositiu Grèvol que, durant la campanya de Nadal, intensifica la presència policial de patrulles mixtes de Policia Municipal i Mossos d'Esquadra en els polígons i eixos comercials del Vendrell. L'objectiu principal és prevenir els fets delictius i augmentar la percepció de seguretat dels ciutadans. Paral·lelament, també es faran controls de trànsit, sobretot d'alcoholèmia. El dispositiu finalitzarà el 7 de gener.

Campanya de recollida d'aliments
Per iniciativa dels mateixos agents, a la sala de reunions de les dependències de la Policia Municipal del Vendrell s'ha habilitat un espai per fer un recollida d'aliments per donar a Càritas Parroquial. Amb aquesta acció es demostra un any més el vessant solidari del cos de la Policia local i la seva sensibilitat sobre situacions de pobresa, de la qual en molts casos els agents són testimonis durant el seu torn de patrulla pel municipi.



©2019 Ajuntament del Vendrell