11-26 junta local seguretat01 webLa Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell va acollir aquesta setmana la reunió de la Junta Local de Seguretat, que va ser presidida per l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer. La Junta també va comptar amb l’assistència del primer tinent d'alcalde, Benet Jané, del regidor de Governació, Joan Josep Nin, del delegat del Govern de la Generalitat al Camp de Tarragona, Quim Nin; de la directora dels Serveis Territorials d’Interior a Tarragona, Rosanna Camps; així com els responsables de la Policia Municipal, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil.

La reunió, segons l’alcalde, va servir per constatar que la mitjana mensual de denúncies s'ha estabilitzat en els darrers quatre anys entre 280 i 300. Això és el resultat a l'increment i el foment de la tasca preventiva i proactiva per tal de minimitzar les activitats delictives i/o infraccions administratives. S'ha continuat prestant especial atenció a la convivència i la qualitat de vida dels ciutadans, conscients que tot plegat afecta a la seguretat dels vendrellencs. També s'ha mantingut i reforçat la col·laboració i coordinació de les policies que actuen al Vendrell. El control de situacions complexes com ara el top manta o els assentaments il·legals i la realització de nombrosos dispositius conjunts en són una evidència.

Tot i això, l'objectiu és mantenir i millorar contínuament els nivells assolits. En aquest sentit cal destacar les tres línies de treball fonamentals, com són la planificació estratègica conjunta (Mesa de Coordinació Operativa); la comunicació de novetats, l'anàlisi d'incidències i la planificació de serveis ordinaris, i el desenvolupament d'accions i dispositius especials conjunts entre diferents cossos policials que operen en el municipi.

 

Pel que fa als nombre de delictes, en els darrers anys, tot i la situació socio-econòmica que està vivint la comarca amb un dels índexs més alts d'aturats de Catalunya, s'ha anat reduint la ràtio per cada mil habitants, i s'ha passat del 69,48 de l'any 2002 al 47.35 al 2013. També s'ha destacat la reducció de la sinistralitat viària. Seguint els objectius del Pla de Seguretat Viària del Vendrell i les seves línies estratègiques, en el darrer any s'ha reduït l'accidentalitat un 6,2% i els delictes contra la seguretat viària han disminuït un 26%. I això ha estat gràcies a un treball intens sobre diferents factors, sobre els quals s'ha de continuar insistint: la necessitat d’un canvi cultural per a un augment del respecte de les normes bàsiques de trànsit (sobretot cal incidir en el respecte dels passos de vianants); la reducció de les velocitats excessives i inadequades per l’estreta relació existent entre velocitat i risc i la severitat dels accidents; aconseguir un augment de l’ús dels accessoris de seguretat passiva, i assolir una reducció del consum d’alcohol com a causa concurrent en els accidents de trànsit.

Respecte a la temporada estiuenca, també s'han presentat uns resultats satisfactoris amb la consecució d'una reducció important de la presència dels top manta al municipi.

El delegat del Govern, Quim Nin, va declarar que amb les xifres sobre la taula es pot dir que “el Vendrell és una població segura, la qual cosa posa en valor tota la feina que s'està fent em matèria de seguretat, basada sobretot en la prevenció i la coordinació”.©2019 Ajuntament del Vendrell