11-11_Brossa_Quartet_cordawL'Auditori Pau Casals acollirà el proper diumenge 17 de novembre, a les 12 del migdia, l'estrena de la versió que ha fet Brossa Quartet de Corda i la cantant Judit Neddermann de l'obra Viatge d'hivern de F. Schubert. Un concert que s'emmarca en la programació del Cicle de Tardor de l'equipament vendrellenc.

El cicle de lieder "Viatge d'hivern" (Winterreise) fou escrit per Franz Schubert en l'últim any de la seva vida (1828) i representa, per bellesa i depuració tècnica, una de les grans obres del romanticisme i de la música clàssica.

El Brossa Quartet de Corda continua amb la seva voluntat de trencar les fronteres entre estils i s'aventura de nou en un projecte molt singular: convida a la cantant Judit Neddermann a revisar aquestes melodies d'una nova manera. Sense abandonar l'intimisme de la música de cambra, la proposta consisteix en generar un nou arranjament i una nova manera d'interpretar aquesta obra mestra del bel canto. Convertir aquests lieder en cançons pop íntimes per a quartet de corda i veu i apropar-los als cànons de bellesa actuals a través fer-li l'ullet al pop, al folk o al jazz, sempre a través d'un llenguatge propi. Es tracta de regalar-los a una veu emergent i bellíssima com la de Judit Neddermann per fer lluir aquest referent de la música clàssica en un altre format infectant-los de nous climes i nous colors.

Les melodies de "Viatge d'hivern", escrites sobre poemes de Wilhelm Müller que reflexionen sobre els diversos sentiments ocasionats per l'amor no correspost, ressonaran amb timbres de modernitat sense abandonar el classicisme de la formació de quartet de corda, aprofundint en l'expressivitat i la bellesa d'aquesta joia de la literatura musical europea. Traduïts i cantats en català en ocasió del projecte, els diversos sentiments de desamor de "Viatge d'hivern" brillaran amb vestits i cor moderns.

Brossa Quartet de corda està format per Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins; Imma Lluch, viola; i Quico Pugès, violoncel. Es forma el gener del 2004 en el sí de la formació Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb la vocació de conrear repertori allunyat dels escenaris habituals de la música clàssica i de cercar afinitats amb tota mena d'estils musicals. De Joan Brossa n'extreuen, a més del nom, la voluntat d'imaginació i l'ideal d'unitat del fenomen artístic. Per sobre de construir fronteres entre etiquetes musicals, el quartet pretén trobar espais comuns i diàleg entre músiques de tots els estils (música clàssica, contemporània, electrònica, folk, pop, d'autor, etc...). Les seves propostes sovint es recolzen també amb col•laboracions d'artistes diversos provinents d'altres disciplines com el teatre, dansa, literatura, escultura, poesia o imatge.

Judit Neddermann, cantant. The Gramophone Allstars, Tiziana, We Sing Wayne Shorter, Verd i Blau, Clara Peya, 2.5.6, Judit Neddermann & Ignasi Cussó i Coetus són els projectes on actualment Judit Neddermann participa, a més dels tres espectacles que ha estrenat durant el 2012; "Cançons de la veritat oculta", en homenatge a Pere Calders; "Tot és fum", espectacle de la companyia L'era de les impuxibles, dirigit per Míriam Escurriola, i "La roca i el núvol", en homenatge a Joan Sales juntament amb el Quartet Brossa, l'actor Francesc Orella i membres de Coetus. Ha actuat a nombroses sales de Catalunya i d'Espanya.



©2019 Ajuntament del Vendrell