10-09_rp_actes_pau_casals_webEl proper 22 d'octubre d'aquest 2013 es commemoraran 40 anys de la mort de Pau Casals i el Vendrell vol commemorar-ho d'una forma especial. Fill il·lustre del Vendrell, a més de la seva extraordinària carrera com a músic, Pau Casals va destacar per la seva dedicació incansable a la defensa de la pau i de la llibertat. Va ser un gran músic i un gran home de pau. Quaranta anys després del seu traspàs, el seu llegat i el seu missatge continuen sent vigents i mereixen ser reivindicats amb fermesa.

Per aquest motiu s'ha programat un conjunt d'actes que es van iniciar el passat divendres 11 d'octubre amb la inauguració de l'exposició "Pau Casals, no és mort!" a la sala d'exposicions La Fusteria. Divendres 18 d'octubre, a les 19.30 h, a la Casa nadiua de Pau Casals, s'inaugurarà una altra exposició sota el títol "El Vendrell, homenatge a Pau Casals, octubre 1973", que inclourà l'estrena d'un documental i una actuació de la colla castellera Nens del Vendrell. A través d'aquesta exposició, que s'ubicarà a la casa on va néixer el Mestre, es recordarà el funeral que es va fer a l'Església del Vendrell l'any 1973, amb motiu de la seva mort, un fet poc explicat que moltes vegades es confon amb el retorn de les despulles a la seva vila nadiua l'any 1979.

El dissabte 19 d'octubre, a partir de les 10.30 h, es farà la ruta Pau Casals de forma gratuïta per visitar diferents espais relacionats amb el Mestre i, a la tarda, la sala de música de Vil·la Casals acollirà un concert. Els dies 19, 20 i 22 d'octubre, tant la casa nadiua com Vil·la Casals faran jornades de portes obertes.

I el dimarts 22 d'octubre, a partir de les 11 h i durant unes dues hores, a l'Església del Vendrell es farà una audició d'orgue amb un repertori dedicat a J.S. Bach a càrrec de diferents organistes; a les 17 h, al cementiri del Vendrell, tindrà lloc l'ofrena floral a la tomba de Pau Casals; a les 18 h, a la plaça Nova, s'interpretarà El cant dels ocells a càrrec de 40 violoncels, i a les 21 h, l'Església parroquial acollirà el concert commemoratiu a càrrec de l'Ensemble Mériden amb un programa sota el títol Celebrant Bach.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell