09-17_regidor_mediambient_webDes del web de l'Ajuntament del Vendrell ja es pot fer ús d'una aplicació que permet posar en contacte diferents usuaris per compartir el cotxe en els seus trajectes, tant habituals com esporàdics.

Amb la posada en funcionament d'aquesta aplicació, la Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament del Vendrell aposta per una mobilitat més sostenible i ofereix aquest servei per estalviar diners als usuaris, ser respectuosos amb el Medi Ambient i optimitzar els desplaçaments. Amb aquest nou servei, es promou la utilització racional del cotxe, a més de disminuir la contaminació per causa dels gasos d'efecte hivernacle i la contaminació acústica.

El funcionament d'aquest nou servei és molt senzill: a través d'un enllaç directe que hi ha a la pàgina d'inici, des del web de l'Ajuntament del Vendrell s'accedeix a la xarxa Compartir cotxe, en la qual es facilita la trobada de les persones que estiguin interessades a compartir el vehicle privat a l'hora de realitzar diferents trajectes. L'usuari ha d'indicar trajecte i horaris, per poder buscar altres usuaris que puguin compartir el mateix trajecte per anar a la feina, a la universitat o d'altres itineraris comuns que realitzin. Per ser-ne usuari cal ser major d'edat, i registrar-s'hi. Les dades personals queden totalment protegides perquè la comunicació entre els usuaris es fa mitjançant bústies internes de l'aplicació.

El regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Jaume Piñol, destaca que un dels grans avantatges, a part dels mediambientals, és que aquest servei serà una ajuda a les economies familiars, perquè també es comparteixen els costos de gasolina i peatges entre els diferents usuaris, a més d'afavorir la convivència i la sociabilització.

Aquest servei, totalment gratuït, també està disponible en una aplicació per a mòbil.

Presentació del servei



©2019 Ajuntament del Vendrell