09-12_visita_marta_mata03_webAquest 12 de setembre ha començat el curs escolar al nou edifici de l'escola Marta Mata. La directora dels Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament, M. Àngels González, i l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, han donat la benvinguda als alumnes i a les famílies en una visita a les noves instal·lacions que s'estrenen aquest curs 2013-2014. A la nova escola Marta Mata, hi estudiaran aquest curs un total de 495 alumnes de P3 fins a 5è de primària. Aquest nou edifici acollirà els alumnes que anteriorment estaven en instal·lacions provisionals en barracons a l'antiga escola Marta Mata i a l'institut-escola Els Còdols. Les obres van començar el passat mes de gener i s'han acabat aquest agost. L'edifici ocupa un solar de 8.000 m2, és d'un sola planta i es caracteritza per la seva funcionalitat, el caràcter diàfan i l'amplitud.

 

El regidor d'Educació, Kenneth Martínez, ha destacat que "després d'un llarg procés en què hem sabut perseverar i guanyar les complicitats de totes les parts implicades, finalment estrenem unes noves instal·lacions amb les quals solucionem el problema de les escoles en barracons. A partir d'ara, ens podrem centrar en el repte de millorar els resultats acadèmics dels alumnes de primària i secundària del Vendrell".

La directora de Serveis Territorials, M. Àngels González, s'ha mostrat satisfeta pel resultat final de l'obra de l'escola Marta Mata i ha manifestat que "al Vendrell, les diferents administracions sumem esforços i això es reflecteix en la posada en funcionament d'aquest nou edifici de l'escola Marta Mata, en la continuïtat dels programes PQPI i en l'inici d'un nou cicle de formació professional".

I l'alcalde, Martí Carnicer, ha declarat que "estem molt contents per haver posat en funcionament aquest nou edifici de l'escola Marta Mata, ja que és la culminació d'un llarg procés que permet l'estabilització de la situació que teníem i que garanteix les necessitats de futur.

A la visita a les noves instal·lacions de l'escola Marta Mata també hi han estat presents el primer tinent d'alcalde, Benet Jané; el regidor d'Educació, Kenneth Martínez; el regidor de Serveis Socials, Hermini Caballero, i el delegat del Govern a Tarragona, Quim Nin.


Dades i novetats del nou curs escolar al Vendrell

En aquest inici de curs s'han incorporat a les aules 306 alumnes d'escola bressol, 3.782 d'infantil i primària, 1.602 d'ESO, 450 de batxillerat i uns 390 de cicles formatius.

Una de les principals novetats del nou curs escolar al Vendrell és el cicle de Grau superior d'activitats físiques i esportives a l'institut Andreu Nin del Vendrell, les pràctiques del qual es faran en instal·lacions esportives municipals. Aquest nou cicle dóna resposta a una important demanda d'aquest tipus d'estudis i ofereix moltes sortides laborals, ja sigui en l'àmbit esportiu o en el turístic, a part de poder accedir a estudis superiors. I, en batxillerat, l'institut Mediterrània ja incorpora el 2n curs i completa tots els nivells.

D'altra banda, es mantenen un curs més els programes PQPI (Pla de Qualificació Professional Inicial) que tenen com a principal objectiu que els joves que han abandonat els estudis abans d'acabar l'educació obligatòria es tornin a reincorporar a l'àmbit formatiu i puguin reorientar el seu futur, per col·laborar així en la seva inserció laboral. Al Vendrell, els alumnes dels PQPI es podran formar com a auxiliars de reparació i manteniment de vehicles lleugers i la resta com a auxiliars en vendes, oficina i atenció al públic. Un cop finalitzat aquest curs, els alumnes que l'hagin superat podran accedir als cicles de grau mitjà que s'ofereixen a l'institut Andreu Nin en comerç i en automoció, respectivament.

Pel que fa a l'agenda escolar, aquest any està dedicada a la pedagoga Marta Mata, que dóna nom a la nova escola on s'ha celebrat l'acte d'inici del nou curs.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell