Aigües de Tomoví, SA, empresa mixta municipal que gestiona el Servei Municipal d'Aigües del Vendrell, està portant a terme una campanya de revisió, neteja i posada a punt dels col·lectors i infraestructures en general que intervenen en el sistema de recollida d'aigües pluvials abans de l'arribada de l'època de pluges. L'objectiu és eliminar la brutícia, fulles i papers que al llarg de l'estiu s'hi acumulen i que dificulten la recollida d'aigua els dies de pluja.

Entre aquestes feines, destaquen les de neteja de pous i xarxes en general, incloses en la campanya que es realitza cada any al municipi. A més, Aigües de Tomoví revisa periòdicament tots els bombaments, així com els punts més crítics de la xarxa.

Aquests dies, l'empresa està portant a terme les tasques de neteja als prop dels 500 embornals que hi ha en els 160 km de xarxa de clavegueram municipal que hi ha al Vendrell. El mètode de neteja que s'utilitza és manual. Es dissenya una ruta a seguir pels operaris, tenint en compte la situació dels embornals i els sentits de circulació en els carrers que cal netejar.

El president d'Aigües de Tomoví i regidor d'Aigües de l'Ajuntament del Vendrell, Jaume Escarré, recorda que, a més d'aquestes tasques de neteja programada que es realitzen des del Servei Municipal d'Aigües, "els vendrellencs poden contribuir al manteniment de les instal•lacions evitant tirar brutícia en els embornals que provoquin obstruccions i males olors als carrers". A més, el regidor aconsella no utilitzar el WC com a paperera per evitar problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració i convida els ciutadans a unir-se al compromís amb el medi ambient en benefici de tothom.



©2019 Ajuntament del Vendrell